Το κτίριο Α΄ του νοσοκομείου παραμένει χωρίς θέρμανση, η τεχνική υπηρεσία που έπρεπε να διαθέτει 45 άτομα έχει μόνο 7-8 και παραμένουν οι εργολάβοι που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες ανάγκες του νοσοκομείου, όπως περιέγραψαν ο γραμματέας του σωματείου εργαζόμενων του νοσοκομείου, γιατρός Κώστας Καταραχιάς και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

    Ασθενείς, γυναίκες και νεογνά, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, περιμένουν να δουν αν θα υλοποιηθούν «κάποιες υποσχέσεις από τη μεριά της διοίκησης που έχει μείνει μετά την αποπομπή της διοικήτριας του νοσοκομείου, ότι ίσως σήμερα λειτουργήσει η θέρμανση», δύο εβδομάδες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να τεθεί σε λειτουργία ο καυστήρας που «έσκασε» και την αδυναμία του δικτύου ηλεκτρισμού να «σηκώσει» τα κινητά ηλεκτρικά σώματα που επιχειρήθηκε να επιστρατευτούν ως πρόχειρη λύση, είπε ο κ. Καταραχιάς, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Mega.

    «Μετακίνησαν τις λεχώνες και τα νεογνά στο κτίριο Γ΄, ένα λίγο πιο καλύτερο σε σχέση με το κτίριο Α΄ που είναι πάρα πολύ παλιό. Υπάρχουν δεκάδες λεχώνες μαζί με τα νεογνά τους, όπως και χειρουργημένες γυναίκες. Μεταφέρθηκαν σε άλλους ορόφους, δυστυχώς μεταφέρθηκαν κακήν-κακώς». Οι υποδομές των νοσοκομείων είναι πάρα πολύ δύσκολοι χώροι, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται από ιδιωτικές εταιρείες και εργολάβους. Στην τεχνική υπηρεσία που με το οργανόγραμμα θα έπρεπε να έχει 45 άτομα, αυτή την στιγμή υπηρετούν 7-8 άτομα, οι περισσότεροι συμβασιούχοι με κίνδυνο απόλυσης. Δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός νοσοκομείου. Καταλήξαμε να υπάρχουν εργολάβοι. Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα για τα οποία φωνάζαμε, από το καλοκαίρι που “έσκαγαν” τα aircondition, που δεν λειτουργούσαν. Βραχυκυκλώματα στο παλιό κτίριο, μια εικόνα εγκατάλειψης και μη συντήρησης. Εργολάβοι με παιδιά που δεν έχουν εξειδικευμένη εμπειρία, δεν ξέρουν το κτίριο» περιέγραψε.

    Για την αποπεμφθείσα διοικήτρια είπε ότι «Δεν ασχολείτο, επί 12 ημέρες, ήμασταν σε κατάσταση να ξεπαγιάζουν οι εργαζόμενοι, να λειτουργούν σε τρικοκοσμικές συνθήκες επί 10 ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, το 2023», αλλά ταυτόχρονα «αυτό συμπυκνώνει την πραγματικότητα που ζούμε. Δεν είναι ότι “έτυχε” ή να το ρίξουμε μόνο σε μία διοικήτρια. Είναι βασικό ότι υπάρχει υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση. Είναι “ξεδοντιασμένο” επί χρόνια το μεγαλύτερο μαιευτήριο της Ελλάδας και δεν ασχολείται κανένας».

    Η κα Παγώνη από την πλευρά της ανέφερε ότι «το νοσοκομείο “Έλενα” έχουμε πει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι θέλει οπωσδήποτε σοβαρή συντήρηση, πρέπει να πέσουν χρήματα εκεί, να φτιαχτεί … Κάποιος ευθύνεται σε αυτές τις καταστάσεις, είχαν καταγγελθεί. Θα έπρεπε η διοίκηση του νοσοκομείου πριν φτάσουμε στο Νοέμβριο, από το καλοκαίρι να έχει γίνει συντήρηση όλων αυτών, να έχουν τελειώσει τα έργα. Εκεί είναι νέες μητέρες, μωρά, άνθρωποι που κάνουν χημειοθεραπείες. Δεν μπορείς να εγκαταλείπεις αυτά τα κτίρια, να σου λένε οι εργαζόμενοι “υπάρχει πρόβλημα”, να το εντοπίζουν, και να περιμένεις τι;».

    «Εμείς έχουμε καταγγείλει και για άλλα νοσοκομεία, όπως στη Νίκαια που υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, εδώ και ένα χρόνο, ότι έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένα έργα. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί το νοσοκομείο και να υποδέχεται τόσους ασθενείς … Υπάρχει υπευθυνότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Θα πρέπει να απαιτήσουν τα χρήματα από την κυβέρνηση, να γίνουν αυτά τα έργα … αυτό που ξέρω είναι ότι η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έκανε την δουλειά της … Για ένα νοσοκομείο που υπάρχουν τέτοια προβλήματα, δεν υπάρχει θέρμανση, δεν υπάρχει τίποτα, δεν είναι δυνατόν να μην μεταφέρει το πρόβλημα στο υπουργείο. Δεν το μεταφέρει; Φοβάται να το μεταφέρει;» αναρωτήθηκε.

    πηγή: thepressproject.gr

    e-prologos.gr

    Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το