Ολοκληρώθηκαν δια ζώσης και σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου, οι εκλογές των πολιτικών υπαλλήλων στο πολεμικό ναυτικό. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν δύο ημέρες, την 1η Δεκεμβρίου 2021, στη Σαλαμίνα, σε χώρο κοντά στον Ναύσταθμο, και στις 2 Δεκεμβρίου 2021 στην Αθήνα, στα γραφεία του συλλόγου, Φειδίου 10.

Η ΕΡΓΑΣ συμμετέχει στο σχήμα Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων ΠΝ, όπου σε αυτές τις εκλογές έλαβε 56 ψήφους και 1 έδρα στο Δ.Σ. και 52 ψήφους και 2 αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΠΟΕ ΥΕΘΑ (Ομοσπονδία των σωματείων πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου) επί συνόλου 547 ψηφισάντων.
Σε αυτές τις εκλογές, έσπασε η πολύχρονη συνεργασία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο πλαίσιο του συνδυασμού Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΠΝ, αποχώρησε τμήμα της ΔΑΚΕ και συγκρότησε νέο συνδυασμό με την επωνυμία Σύμπλευση Εργαζομένων ΠΝ. Ο αυταρχισμός και η αλαζονεία συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΚΕ, που (μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ) υπηρετούν στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και η γραμμή του απροκάλυπτου κυβερνητικού συνδικαλισμού που εφάρμοσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, προκάλεσε τριγμούς και διασπάσεις στην κυβερνητική παράταξη.

Αυτή η εξέλιξη καθώς και η συσσωρευμένη αποδοκιμασία της νεοφιλελεύθερης αυταρχικής πολιτικής της ΝΔ από την πλειοψηφία των εργαζομένων, συνετέλεσαν ώστε η καθαρόαιμη κυβερνητική παράταξη να καταλήξει με 3 έδρες στο 11μελές Δ.Σ., από τις 5 που κατείχε την προηγούμενη τριετία.
Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές της «Σύμπλευσης» (ΔΑΚΕ), συμπλέοντας απόλυτα από το πρώτο 5λεπτο με την κυβερνητική πολιτική, προσπάθησαν με όλους τους τρόπους να προκαλέσουν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών του σωματείου, προπαγανδίζοντας ταυτόχρονα τις «ηλεκτρονικές εκλογικές διαδικασίες» του νόμου Χατζηδάκη.

Δεν τα κατάφεραν όμως (παρόλους τους ποικίλους εκβιασμούς στους οποίους επιδόθηκαν όλη την προεκλογική περίοδο απέναντι στους εργαζόμενους) και σε αυτό συνετέλεσε τόσο η πλατιά δράση του Αγωνιστικού Μετώπου, που με απλό τρόπο, όλο το προηγούμενο διάστημα, είχε κάνει κατανοητό τον αντεργατικό και αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του νόμου Χατζηδάκη, όσο και η αποφασιστικότητα κυρίως των εργατοτεχνιτών του ναυστάθμου Σαλα­μί­νας αλλά και άλλων πλη­βειακών κομματιών των υπαλ­λήλων του ναυτικού, να υπερα­σπιστούν και να πραγματο­ποιήσουν με ζωντανές διαδικα­σίες και την εκλογοαπολογιστική συνέλευσή τους και τις εκλογές τους.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το