Οι Ισραηλινοί Εβραίοι της οργάνωσης B’Tselem καταγγέλλουν την παλαιστινιακή εθνοκάθαρση. Γράφουν: 

«Οι ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εδρεύουν στο Ισραήλ κάλεσαν σήμερα τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση τώρα για να εμποδίσει το Ισραήλ να μεταφέρει με τη βία εκτός της περιοχής τους, εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους που έχουν παραμείνει στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. 

Χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων μεθόδων, την άρνηση εισόδου βασικής ανθρωπιστικής βοήθειας και καυσίμων. Ο ισραηλινός συνασπισμός κατάπαυσης του πυρός, οι ομάδες Gisha, B’Tselem, PHR-I και Yesh Din, δήλωσαν ότι υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις ότι ο ισραηλινός στρατός αρχίζει να εφαρμόζει αθόρυβα το Σχέδιο των Στρατηγών, που αναφέρεται επίσης ως Σχέδιο Eiland, το οποίο προβλέπει την πλήρη βίαιη μεταφορά των αμάχων της βόρειας Λωρίδας της Γάζας μέσω της σκλήρυνσης της πολιορκίας της περιοχής και της πείνας του πληθυσμού.

Οι ΜΚΟ επανέλαβαν την προειδοποίηση ότι τα κράτη έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν τα εγκλήματα της πείνας και της βίαιης μεταφοράς και ότι αν η συνέχιση της προσέγγισης “περιμένουμε και βλέπουμε” επιτρέψει στο Ισραήλ να εκκαθαρίσει τη βόρεια Γάζα, θα είναι συνένοχοι. Όλα τα κράτη και οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να δράσουν τώρα και να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους – νομικά, διπλωματικά και οικονομικά – για να αποτρέψουν κάτι τέτοιο».

Οι Αμερικάνοι Εβραίοι καταγγέλλουν τις μαζικές σφαγές Παλαιστινίων και γράφουν:

«Αυτή τη στιγμή, ο ισραηλινός στρατός σφαγιάζει τη μία οικογένεια μετά την άλλη στη βόρεια Γάζα σε έναν πόλεμο εξόντωσης. Έτσι, εκατοντάδες Εβραίοι και φίλοι κλείνουν το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για να απαιτήσουν από τις ΗΠΑ να σταματήσουν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και να επωφελούνται από τη γενοκτονία. 

Στο Γιομ Κιπούρ, την ιερότερη ημέρα του εβραϊκού έτους, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε μαζική εξόντωση στη Βόρεια Γάζα, ρίχνοντας βόμβες σε προσφυγικούς καταυλισμούς και σχολικές στέγες. Εξακολουθούν να σφαγιάζουν τη μία οικογένεια μετά την άλλη τώρα. 

Καθώς η Γάζα βομβαρδίζεται, η Γουόλ Στριτ ανθεί. Οι τιμές των μετοχών των κατασκευαστών όπλων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη φέτος. Η πολεμική οικονομία των ΗΠΑ επωφελείται από τη γενοκτονία. Τα 50 και πλέον μέλη του Κογκρέσου που επενδύουν σε εταιρείες όπλων γίνονται πλουσιότεροι κάθε μέρα. Ο Μπάιντεν θέλει να πιστέψουμε ότι τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια που κατέβαλε φέτος για την ισραηλινή κυβέρνηση είναι για την “ασφάλεια των Εβραίων”. 

Ως Εβραίοι, απορρίπτουμε αυτόν τον μύθο με κάθε ίνα της ύπαρξής μας. Αρνούμαστε να αφήσουμε τις παραδόσεις, την ιστορία και την ταυτότητά μας να χρησιμοποιηθούν για τη σφαγή των Παλαιστινίων. Αυτή την Ημέρα των Αυτόχθονων Λαών, αποτίουμε φόρο τιμής στα κινήματα που αγωνίστηκαν ενάντια στις γενοκτονίες από τις οποίες επωφελήθηκε πάντα η Γουόλ Στριτ, από την ίδρυσή της ως αγορά σκλαβωμένων ανθρώπων που απήχθησαν από την Αφρική από εποίκους που πραγματοποίησαν γενοκτονία κατά των Αυτόχθονων».


    e-prologos.gr

    Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το