Στη Βηρυτό εκατοντάδες οικογένειες από το Dahiyé άρχισαν να συνωστίζονται στην πλατεία των Μαρτύρων. Οι οικογένειες έμειναν στην πλατεία ξάγρυπνοι όλο το βράδυ, καθώς ο ήχος των εκρήξεων από τους βομβαρδισμούς ακούγονταν ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

«Καθόμαστε εδώ από χθες. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Τώρα ζούμε σε έναν κόσμο φρίκης», λέει ο Murshid Yusuf, που κυκλοφορεί με περπατούρα. Ο Murshid Yusuf εκτοπίστηκε από τον νότιο Λίβανο πριν από δύο μήνες, καθώς μια αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σκότωσε τη γυναίκα του και κατέστρεψε το σπίτι του, γράφει ο Guardian.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και τουλάχιστον 50.000 έχουν περάσει τα σύνορα με τη Συρία, λόγω των φοβερών βομβαρδισμών του νότιου Λιβάνου από το Ισραήλ. 

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι: «ο αριθμός των εκτοπισμένων είναι πολύ μεγαλύτερος από τους αριθμούς που ανακοινώθηκαν… οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι μπορεί να έχει φτάσει ήδη το 1 εκατομμύριο.».

Ένα εκατομμύριο πρόσφυγες μετακινούνται για να σωθούν. Θα έρθουν και στην Ελλάδα. Και τότε οι ακροδεξιοί και οι ακροκεντρώοι που σήμερα με χυδαίο κυνισμό επιχαίρουν λέγοντας «Άμα είναι να κάνεις πόλεμο, να τον κάνεις όπως το Ισραήλ», θα ωρύονται για τους «λύθρο» που θα “απειλούν τον τρόπο ζωής” μας!

πηγή: artinews.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το