Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ 

Ο πόλεμος εξόντωσης του φασιστικού κράτους του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους έχει αναστατώσει όλη τη Μέση Ανατολή και την απειλεί με γενική ανάφλεξη. Πέρα από το κεντρικό πολεμικό μέτωπο στη Γάζα που τη βομβαρδίζει ανελέητα ένα χρόνο ισοπεδώνοντας πόλεις και χωριά, τώρα ξεκίνησε αεροπορικούς βομβαρδισμούς ενάντια στο Λίβανο και ετοιμάζεται να εξαπολύσει από μέρα σε μέρα στρατιωτική εισβολή για να κατακτήσει και να ισοπεδώσει το νότιο Λίβανο.

Με τα προκλητικά, τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λίβανο όπου δολοφόνησε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και δυο μήνες πριν τον αρχηγό της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, όπως και δεκάδες ηγετικά στελέχη της αντίστασης, η αιματοβαμμένη κυβέρνηση Νετανιάχου επιδιώκει τη γενίκευση του πολέμου.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ διαβλέπουν ότι ο χρόνος δουλεύει αναπότρεπτα σε βάρος τους και υπέρ των αντιπάλων τους στη Μέση Ανατολή. Αυτό τους υπαγορεύει να δράσουν άμεσα, ακραία επιθετικά και τυχοδιωκτικά, επιζητώντας την επέκταση του πολέμου, έχοντας πάντα στο στόχαστρο το Ιράν. Οι θέσεις και η επιρροή των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή εξασθενούν τα τελευταία χρόνια. Και η προοπτική διαγράφεται ακόμα πιο δυσοίωνη. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται μπροστά σε ένα πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, από αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος της Μέσης Ανατολής τα τελευταία 50 χρόνια, με τους κατακτητικούς πολέμους και τις στρατιωτικές επεμβάσεις του, έχασε τελικά το Ιράν, το Αφγανιστάν,τη Συρία,την Υεμένη και κινδυνεύει να χάσει τα βασικά του ερείσματα, μια σειρά χώρες που αποτέλεσαν τα θεμέλια της αμερικανικής κυριαρχίας στη Μέση Ανατολή. Οι χώρες αυτές, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος μαζί με την Αιθιοπία και το Ιράν, εντάχθηκαν πρόσφατα στους BRICKS, ξεκίνησαν να εξομαλύνουν τις μεταξύ τους σχέσεις, αφήνουν πίσω τους πολύχρονες αντιπαραθέσεις που υποδαύλιζαν οι ΗΠΑ, συντονίζουν τη στάση τους και δυναμώνουν τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις τους με την Κίνα και τη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ εντείνουν τη στήριξή τους στο Ισραήλ, το εφοδιάζουν με άφθονο και το πιο εξελιγμένο πολεμικό υλικό, αναπτύσσουν τα αεροπλανοφόρα τους στην Ανατολική Μεσόγειο ασκώντας πολιτική κανονιοφόρου και ενθαρρύνοντας το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού και λιβανέζικου λαού. Ταυτόχρονα, επιδιώκουν να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος στη Μέση Ανατολή και να ανακτήσουν την επιρροή τους μέσα από τυχοδιωκτικές στρατιωτικές επεμβάσεις, διακινδυνεύοντας έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, με αβέβαιη τουλάχιστον έκβαση, τη στιγμή που θέλουν να επικεντρωθούν στα βασικά μέτωπα με τη Ρωσία στην Ουκρανία και την Κίνα στην Ασία – Ειρηνικό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ  σφιχταγκαλιαζει το δολοφόνο Νετανιάχου, εμπλέκει την χώρα μας στους πολεμικούς τυχωδιωχτισμούς του Ισραήλ και την μετατρέπει σε στρατιωτικό προγεφύρωμα για τον πολεμικό εξοπλισμό του Ισραηλινού στρατού. 

Παρά τις σφαγές και τα πλήγματα που έχουν δεχθεί οι δυνάμεις της αντίστασης, οι Ισραηλινοί σιωνιστές και οι προστάτες τους ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ δεν έχουν πετύχει να κάμψουν και να υποτάξουν τον αδούλωτο παλαιστινιακό λαό.

 Η παγκόσμια προοδευτική ανθρωπότητα υποκλίνεται ένα χρόνο τώρα στον αδάμαστο αγώνα, την ανυπέρβλητη αντίσταση και τις θυσίες του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης απέναντι στα φρικτά εγκλήματα και τις θηριωδίες που διαπράττει το κράτος-εξολοθρευτήης. Και δίνει την αμέριστη υποστήριξή της με μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για τη νίκη της παλαιστινιακής αντίστασης για την αποτίναξη της ισραηλινής κατοχής, για ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, οδηγώντας σε παγκόσμια απομόνωση τους σιωνιστές δολοφόνους και τους Αμερικανούς προστάτες τους.

Όλοι στο πλευρό του αδούλωτου Παλαιστινιακού λαού ένα χρόνο από τον πόλεμο γενοκτονίας που εξαπέλυσε το φασιστικό κράτος του Ισραήλ

Όλοι το Σάββατο 5/10 στις 2 μμ στη συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας και στην πορεία στην αμερικάνικη και ισραηλινή πρεσβεία που καλεί η Παλαιστινιακή Παροικία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το