Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Να αθωωθούν οι 8 φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης!

Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τις κυβερνητικές διώξεις και το κρεσέντο αυταρχισμού!

 Στις 4/10 ξεκίνησε η δίκη των 8 φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Προέδρων και μελών ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων, που διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση κατόπιν μήνυσης της πρώην Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Πιο συγκεκριμένα, βαφτίστηκε «ομηρία» η παράσταση διαμαρτυρίας Φοιτητικού Συλλόγου στον Κοσμήτορα της Σχολής ΗΜΜΥ ενάντια στην απειλή πειθαρχικής δίωξης φοιτητή για συνδικαλιστική δράση, που αφορούσε στην ανάρτηση ενημερωτικής αφίσας για τα θέματα ημερήσιας διάταξης επικείμενης συνεδρίασης της Συγκλήτου. Η Υπουργός προέβη στην πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά ενέργεια να ζητήσει διώξεις φοιτητών για μια συνδικαλιστική κινητοποίηση του φοιτητικού συλλόγου, ενώ ως επικεφαλής της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ άφησε πίσω της εκατοντάδες τραυματισμένους φοιτητές για να επιβάλλει την παρωδία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, διαλυμένες υποδομές σε σχολεία και πανεπιστήμια, χιλιάδες αποκλεισμένους μαθητές και μαθήτριες από τα πανεπιστήμια λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, έργο που συνεχίζει ο διάδοχός της για τα συμφέροντα των ιδιωτικών κολλεγίων που παριστάνουν τα πανεπιστήμια.

Το κρεσέντο αυταρχισμού σε βάρος εκπροσώπων των φοιτητικών συλλόγων αποτελεί μέρος της κυβερνητικής επίθεσης στο φοιτητικό κίνημα, το οποίο και κατάφερε για πολλοστή φορά πέρυσι να στρέψει τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας ενάντια στη συνταγματική εκτροπή της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και να παρεμποδίσει πολυδιαφημιζόμενες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι διαγραφές και τα πειθαρχικά σε βάρος φοιτητών. Με την εμετική προπαγάνδα περί «ανομίας» η κυβέρνηση θέλει να συκοφαντήσει και να ξεμπερδέψει με το φοιτητικό κίνημα, προκειμένου να επιβάλει με σιγή νεκροταφείου την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και να μετατρέψει τα πτυχία του δημοσίου πανεπιστημίου σε κουρελόχαρτα, ενώ στον δημόσιο λόγο εμφανίζονται ήδη φωνές για την καθιέρωση διδάκτρων.

Δεν θα τους περάσει! Στο πλευρό των διωκόμενων φοιτητών βρίσκονται με αλληλεγγύη όλη η νεολαία, καθηγητές και μέλη ΔΕΠ από το Πολυτεχνείο Κρήτης και όλη την Ελλάδα, εργατικά κέντρα, σύλλογοι και σωματεία. Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι 8 φοιτητές !Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσουν! Δεν «μπαίνουμε στον γύψο»! Θα διεκδικούμε και θα αγωνιζόμαστε για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, ισχυρά πτυχία με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και δημοκρατία!

Το ΔΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το