Παρέμβαση στην Ηλιούπολη έκανε το Σάββατο 17 Απρίλη η Κ.Ο Ανατολικών Συνοικιών του Μ-Λ ΚΚΕ στα πλαίσια της καταγγελίας του νέου αντεργατικού νόμου και για την προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη.
Η παρέμβαση είχε κέντρο την πλατεία Φλέμινγκ όπου μοιράστηκε προκήρυξη και έγιναν πολλές κουβέντες με θαμώνες της πλατείας και περαστικούς.
Το νομοσχέδιο για το εργατικό ωράριο, την τηλεργασία και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ετοιμάζεται άμεσα να φέρει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ επακολουθεί και νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης. Το κυβερνητικό εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο επιδιώκει να γκρεμίσει ό,τι απομένει όρθιο ακόμα από το εργατικό οκτάωρο, από την πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία, από τη σταθερή και πλήρη εργασία, από την πληρωμή της υπερεργασίας και της υπερωρίας, από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, από το δικαίωμα τα συνδικάτα να αποφασίζουν με τις συνελεύσεις τους για τις απεργίες και άλλες δράσεις τους, από το δικαίωμα συμμετοχής τους στην απεργία και το δικαίωμα εργατικής περιφρούρησης της απεργίας, από το δικαίωμα το κράτος να μην αναμιγνύεται στη λειτουργία των συνδικάτων.
10ωρη και 12ωρη ημερήσια εργασία, 50ωρη εβδομαδιαία εργασία, απλήρωτη υπερεργασία και υπερωρίες, μεγάλη αύξηση του ανώτατου ορίου υπερωριών, εργασία και το Σαββατοκύριακο, μερική και εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία, επιβολή του τρόπου και των ωρών εργασίας του εργαζόμενου με ατομική σύμβαση εργασίας, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα σωματεία για τη λήψη αποφάσεων, απαγόρευση, ουσιαστικά, του δικαιώματος περιφρούρησης της απεργίας, υποχρεωτικό προσωπικό ασφαλείας στην απεργία που ουσιαστικά θα την ακυρώνει, έλεγχος του μητρώου μελών των σωματείων από το υπουργείο Εργασίας είναι το πακέτο αντεργατικών «μεταρρυθμίσεων» που θέλει να δωρίσει η κυβέρνηση στους επιχειρηματίες, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.
Αυτό το νέο αντεργατικό τερατούργημα πρέπει σύσσωμα η εργατική τάξη με την άμεση αγωνιστική κινητοποίησή της να το αποτρέψει. Η Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει μέρα μιας σημαντικής πανεργατικής μάχης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο.
e-prologos.gr