Το Ισραήλ χτυπά το κέντρο της Βηρυτού και εντείνει τους βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων στη Γάζα
«Σκηνή χάους» στη Βηρυτό μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο κέντρο της πόλης, καταστρέφοντας δύο κτίρια κατοικιών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους και τραυματίζοντας 117.
Ο αρχηγός των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ λέει στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων στον Λίβανο «διακινδυνεύουν ολοένα και περισσότερο» καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις ανοίγουν πυρ σε θέσεις της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) στο νότο της χώρας. Συγκεκριμένα, πηγή της UNIFIL ανέφερε ότι τρεις θέσεις της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο έχουν δεχτεί ισραηλινά πυρά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο μελών της.
Οι ερευνητές του ΟΗΕ δήλωσαν ότι το Ισραήλ διαπράττει «εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στις σκόπιμες επιθέσεις του σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και ιατρικό προσωπικό στη Γάζα.
Ιατρικές πηγές αναφέρουν στο Al Jazeera ότι 63 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας την Πέμπτη, καθώς η εβδομαδιαία στρατιωτική πολιορκία από το Ισραήλ στο βόρειο τμήμα της περιοχής συνεχίζει να εντείνεται.
Το Ισραήλ συνεχίζει τις βάρβαρες επιδρομές ενάντια σε αμάχους. Χτες, σε αεροπορική επιδρομή σε σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένους στο κέντρο της Γάζας σκότωσε τουλάχιστον 28 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 54.
Στο βόρειο τμήμα του θύλακα, ο ισραηλινός στρατός προχωρά σε μια επίθεση που ξεκίνησε πριν από έξι ημέρες, όταν έστειλε τα στρατεύματά του στη Jabalia, τον μεγαλύτερο από τους οκτώ ιστορικούς καταυλισμούς προσφύγων της Γάζας και τις κοντινές πόλεις Beit Hanoun και Beit Lahiya.
Οι Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι τουλάχιστον 130 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στην επιχείρηση.
Παράλληλα, με χθεσινή απόφαση της Κνεσέτ (Ισραηλινή Βουλή) απαγορεύεται πλέον στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες (UNRWA) να «λειτουργεί οποιοδήποτε ίδρυμα, να παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία ή να διεξάγει οποιαδήποτε δραστηριότητα, είτε άμεσα είτε έμμεσα» στο Ισραήλ. Η συνθήκη μεταξύ του Ισραήλ και της UNRWA -που είχε αρχικά υπογραφεί μετά τον πόλεμο των έξι ημερών το 1967- λήγει, ενώ ανακαλείται επίσης η ασυλία και τα ειδικά δικαιώματα που είχαν χορηγηθεί προηγουμένως στο προσωπικό της UNRWA.
e-prologos.gr