Φοιτητική Πορεία

Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ και όλες τις σχολές

Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ και την άγρια επίθεση στην κινητοποίηση του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ). Η αστυνομία εγκλώβισε τους φοιτητές στο κτήριο της Παλιάς Φιλοσοφικής και πραγματοποίησε 5 προσαγωγές.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά την πτώση ασανσέρ στο Γ’ κτήριο των εστιών της Θεσσαλονίκης. Κυριολεκτικά από θαύμα δεν υπήρξε θάνατος φοιτητή. Είναι φανερό ότι η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της κυριολεκτικά εγκατάλειψης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, των κτηρίων και των υποδομών της, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε νεκρούς! Η κυβέρνηση επιθυμεί να στρέψει τον κόσμο στην αγορά πτυχίων από τα ιδιωτικά, ενώ στα δημόσια ιδρύματα θα κυριαρχεί η εγκατάλειψη, οι διαγραφές φοιτητών, τα κτήρια που θα καταρρέουν και οι φοιτητές που θα είναι σε ατελείωτο τρέξιμο και χωρίς κανένα δικαίωμα. Όπου ταυτόχρονα θα κυριαρχεί η καταστολή απέναντι σε κάθε διεκδίκηση. Την προηγούμενη βδομάδα η αστυνομία μπήκε στο ΕΜΠ, τώρα ξανά στο ΑΠΘ. Η κυβέρνηση σε πλήρη συνεργασία με τις Πρυτανείες των ιδρυμάτων στέλνει μήνυμα τρομοκράτησης απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι.

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της αντίστασης, της οργάνωσης και του αγώνα. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι με Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να ξαναμπούν σε τροχιά κινητοποιήσεων. Με ενότητα πάνω στα αγωνιστικά αιτήματα, με συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις.

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ – ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το