Φοιτητική Πορεία Ιωαννίνων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΣΦ…………………

Όχι στις συνδικαλιστικές διώξεις και στις απολύσεις εκπαιδευτικών 

Η κυβέρνηση τη Ν.Δ., σε μια πρωτοφανή προσπάθεια επίδειξης σιδερένιας πυγμής έναντι των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική, απειλεί συναδέλφους συνδικαλιστές στην ΕΛΜΕ Πειραιά [Γ. Καββαδίας (ο οποίος είναι συνταξιούχος!), Χ. Χότζογλου και Δ. Χαρτζουλάκης] με το πρωτόγνωρο, μεταπολιτευτικά, μέτρο της “δυνητικής αργίας” (!) , ουσιαστικά δηλαδή της απόλυσης, λόγω της συμμετοχής τους στον αγώνα ενάντια στην επιβολή του αντιλαϊκού μέτρου της Ατομικής Αξιολόγησης, όπως προβλέπουν και οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ. 

Πρόκειται για “μαύρα” μέτρα εκφοβισμού, τρομοκράτησης και καταστολής, για μια πολιτική επικίνδυνης εκτράχυνσης σε βάρος όχι μόνο του εκπαιδευτικού, αλλά συνολικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος, που σηματοδοτεί την επιδίωξη της ακύρωσης των βασικότερων και συνταγματικά θεμελιωμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Συγχρόνως, αναδεικνύει τη στόχευση της κυβέρνησης για επιβολή “σιγής νεκροταφείου” στον χώρο της χειμαζόμενης εκπαίδευσης, που πλήττεται τόσο από τα μέτρα των δραματικών περικοπών, των συγχωνεύσεων και της αδιοριστίας, όσο και από εκείνα της αξιολόγησης και της συνακόλουθης άρσης της μονιμότητας, της κατηγοριοποίησης των σχολείων και της σύνδεσής τους με τους ανταγωνιστικούς νόμους της αγοράς.

Αυτή είναι η κυβερνητική πολιτική της καταστολής που χτυπάει όποιον σηκώνει κεφάλι όπως χτύπησε το φοιτητικό κίνημα. Όπως το φοιτητικό κίνημα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ΜΑΤ-ξύλο-χημικά-πειθαρχικά και δικαστήρια, έτσι και στην εκπαίδευση έχει στηθεί βιομηχανία διώξεων απέναντι σε αγωνιστές εκπαιδευτικούς με την απειλούμενη απόλυση των τριών εκπαιδευτικών του Πειραιά.

Οι εκπαιδευτικοί που διώκονται δεν θα μείνουν μόνοι, οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται δεν θα σκύψουν το κεφάλι!

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους καθηγητές!

Απαιτούμε να παύσει η δίωξη των τριών συνδικαλιστών εκπαιδευτικών!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και την συνδικαλιστική δράση!

Ο ΣΦ…………. καλεί και συμμετέχει με πανό στις κινητοποιήσεις την Τρίτη 22/10, 18.30, στην Περιφέρεια και την Τετάρτη 23/20, 12 το μεσημέρι, στην Περιφέρεια, στη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων στα πλαίσια της απεργίας των εκπαιδευτικών!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το