Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 4/7/2024, 08:30πμ

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Το δικηγορικό γραφείο «Αϊβαζίδης Α. και Χαριτίδου Ο.» απέλυσε ασκούμενο συνάδελφό μας, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων Κεντρικής Μακεδονίας, με συνδικαλιστική δράση. Αφού πρώτα ο συνάδελφος έδωσε τις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου και πριν ακόμη ορκιστεί ως νέος δικηγόρος, ξαφνικά του δήλωσαν ότι «δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία μας» και αυτό γιατί τόλμησε να διεκδικήσει αύξηση στο μισθό και να τηρεί το ωράριό του!

Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Κεντρικής Μακεδονίας στέκεται στο πλάι του απολυμένου συναδέλφου μας αλλά και όποιου άλλου αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα!

Είναι άλλωστε γνωστή η πρακτική των μεγάλων δικηγορικών γραφείων και μεγάλων δικηγορικών εταιρειών ως προς τους ασκούμενους δικηγόρους. Ενώ επί δύο σχεδόν χρόνια τους ξεζουμίζουν με ατέλειωτα ωράρια και μισθούς ψίχουλα ακόμα και τζάμπα, σε σημείο μάλιστα που πολλοί ασκούμενοι συνάδελφοί μας να αναγκάζονται να απασχολούνται και σε δεύτερη δουλειά για να μπορέσουν να επιβιώσουν, μόλις δώσουν τις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου τους απολύουν προκειμένου να μη χρειαστεί να τους πληρώσουν ούτε ευρώ παραπάνω!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΟΡΑΤΟΙ! ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τη φόρα που έχει πάρει η εργοδοσία των δικηγορικών εταιρειών και των μεγαλογραφείων, μπορούμε να την κόψουμε εμείς! Ας το λάβουν καλά υπόψη τους: Πλέον, κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του. Υπάρχει το Σωματείο μας, ασπίδα προστασίας για τον κάθε έναν από εμάς.

Όσο και να εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματά μας, την εργοδοτική αυθαιρεσία, θα βρίσκουν τοίχο!

Είμαστε οι «πολλοί» και οι εργοδότες μας οι «λίγοι» που θησαυρίζουν από τη δική μας τη δουλειά. ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Αυτοί που βγάζουν τεράστια κέρδη, με την εξαντλητική εργασία εκατοντάδων μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων, αυτοί που βάζουν την υπογραφή τους σε πλειστηριασμούς,κατασχέσεις και διαταγές πληρωμής σε βάρος του λαού, είναι οι ίδιοι που μας πετάνε στο δρόμο, χωρίς καμία αιτιολογία και χωρίς αποζημίωση.

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχει ανίκητος εργοδότης όταν απέναντι του έχει εμάς, αποφασισμένους και οργανωμένους μέσα στο Σωματείο μας!

Είμαστε στο πλευρό του απολυμένου συναδέλφου μας που με θάρρος διεκδικεί τα δικαιώματά του!

Καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου, κάθε συνάδελφο να είναι δίπλα του, με κάθε τρόπο, μέχρι να δικαιωθεί! Μας χρειάζεται! Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση του. Άλλωστε όλοι βιώνουμε ακριβώς την ίδια κατάσταση, ατέλειωτα ωράρια, εξαντλητική δουλειά, ανύπαρκτα δικαιώματα.

Καλούμε όποιον συνάδελφο βρίσκεται στην ίδια κατάσταση να έρθει σε επαφή με το Σωματείο είτε στο mail του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων Κεντρικής Μακεδονίας: misth.dikigoroi.km@gmail.comείτε στο τηλ: 6975745212

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν τη στήριξη και τη συμπαράσταση τους στον αγώνα μας για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας. Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο!

Δυναμώνουμε την πάλη για να κατακτήσουμε συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 21) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/7/2024 ΣΤΙΣ 8:30πμ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΛΙΑΡΑΤΣΙΚΑ                                     ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το