Αυτή η εξαιρετική παρτίδα σκακιού έγινε στο Λένινγκραντ (Αγορά της Αγίας Πετρούπολης) το 1924.

Στη συγκεκριμένη παρτίδα, τα πιόνια αντικαταστάθηκαν από κόσμο, δίνοντας στο γεγονός μια μοναδική και θεαματική πινελιά. Το παιχνίδι έπαιξαν οι σκακιστές Peter Romanovsky και Ilya Rabinovich, ένας από τους πιο διάσημους σκακιστές της εποχής του. Το παιχνίδι διήρκεσε συνολικά πέντε ώρες και παιζόταν σε μια γιγάντια υπαίθρια σκακιέρα που είχε στηθεί στην πλατεία μπροστά από τα Χειμερινά Ανάκτορα.

Αυτό το είδος παιχνιδιού σκακιού είναι μέρος μιας ετήσιας εκδήλωσης που δημιουργήθηκε για την προώθηση του σκακιού στη Σοβιετική Ένωση. Η πρώτη τέτοια εκδήλωση έλαβε χώρα στο Σμολένσκ το 1921 και γρήγορα έγινε δημοφιλής εκδήλωση. Στόχος ήταν η τόνωση του κοινού ενδιαφέροντος για το σκάκι και η προώθηση της στρατηγικής σκέψης μεταξύ των θεατών. Δεν είναι γνωστό ποιος κέρδισε τον αγώνα στην Αγία Πετρούπολη το 1924.

Το σκάκι δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι, αλλά εκτιμάται ως μια πνευματική πρόκληση και ένα μέσο για την προώθηση της εκπαίδευσης και της στρατηγικής σκέψης. Η επιλογή του Λένινγκραντ ως τόπου διεξαγωγής αυτής της παρτίδας σκακιού δεν ήταν τυχαία. Η πόλη ήταν ένα πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο της Σοβιετικής Ένωσης και παρείχε το τέλειο σκηνικό για μια τέτοια εκδήλωση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το