Οι «εξαρτημένοι από τον μισθό τους» εργαζόμενοι πέφτουν συχνά σε τέτοιες αγγελίες εργασίας που «χρυσώνουν το χάπι» του freelancing*

«Ανακαλύψτε την Αθήνα καθαρίζοντας Airbnb» ήταν ο τίτλος μίας προωθημένης αγγελίας εργασίας που φιγουράρει ψηλά τις τελευταίες ώρες κάνοντας τον γύρο των social media.

«Γνωρίστε κάθε γωνιά της Αθήνας και απολαύστε τον ρυθμό της πόλης εργαζόμενοι ως υπεύθυνοι για την καθαριότητα για την (…), μια κορυφαία εταιρεία διαχείρισης Airbnb! Βρισκόμαστε στην αναζήτηση ενός αφοσιωμένου ανθρώπου για part-time εργασία, με την προοπτική εξέλιξης σε full-time θέση» αναφέρεται στην περιγραφή της θέσης απασχόλησης.

Πρόκειται για μία σπασμωδικά «φτιασιδωμένη» περιγραφή θέσης που στόχο έχει να «χρυσώσει το χάπι» στους εργαζομένους που θα δουλεύουν ως freelancers* και θα πρέπει να «οργώνουν» μέσα στο κατακαλόκαιρο την «πυρωμένη» Αθήνα καθαρίζοντας Airbnb, την ίδια ώρα που οι ίδιοι παλεύουν να βρουν αξιοπρεπή στέγη και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων βαφτίζουν… loft τα πλυσταριά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι μετά τις αντιδράσεις και τα σχόλια στα social media, ο τίτλος της αγγελίας άλλαξε σε «Υπεύθυνοι Καθαριότητας Airbnb Καταλυμάτων».

*freelancing freelancers: ελεύθερο επάγγελμα, ελεύθεροι επαγγελματίες

πηγή: www.rosa.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το