Δεν το τερμάτισαν ακόμα στο ΥΠΑΙΘΑ που θα πρέπει να μετονομαστεί σε Υπουργείο Εκφοβισμού Διώξεων και Τρομοκρατίας Εκπαιδευτικών!

Διαβάστε και θαυμάστε:

Εκπαιδευτικός που από 31 Αυγούστου 2024 είναι συνταξιούχος έλαβε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής κλήση να παρουσιαστεί σε ακρόαση την Τετάρτη 23/10/2024 και ώρα 11:00 πμ, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, «το οποίο έχει κληθεί,  να γνωμοδοτήσει σχετικά με την θέση σας ή μη σε δυνητική αργία σύμφωνα με την διαδικασία του άρθρου Ν. 3528/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Από τον Σεπτέμβρη του 2022 μέχρι σήμερα η βιομηχανία διώξεων της ΔΔΕ Πειραιά έχει να επιδείξει πλούσιο έργο, στοχοποιώντας συγκεκριμένους αγωνιστές, αλλά και την ίδια την παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Ο εκπαιδευτικός  που καλείται είναι ο Γιώργος Καββαδίας. Και το έγγραφο κλήσης σε ακρόαση για δυνητική αργία 27 – 9 – 2024! Εικοσιεπτά μέρες μετά τη συνταξιοδότηση!

Προφανώς έχουμε ένα νέο επεισόδιο του «σουρεαλιστικού» σήριαλ ενάντια στο Γιώργο Καββαδία και όχι μόνο. Ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης έχοντας μετατραπεί σε μηχανισμό Εκφοβισμού Διώξεων και Τρομοκρατίας Εκπαιδευτικών έχει πάρει φόρα και δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα. Είναι τέτοιο το μένος και η εκδικητική μανία εναντίον αγωνιστών εκπαιδευτικών και παρατάξεων που αντιστέκονται, που υπερβαίνει τα όρια του κωμικοτραγικού.

Θυμίζουμε  ότι ο Γιώργος Καββαδίας είχε στοχοποιηθεί πολλές φορές το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την αγωνιστική του στάση και την αρθρογραφία του μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς πρώην μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και του ΔΣ της ΟΛΜΕ και κυρίως μελών της εκπαιδευτικής παράταξης «Ενότητα Αντίστασης και Ανατροπής (ΕΑΑ)».

Η φάμπρικα της δυνητικής αργία για «χαρακτηριστικώς  αναξιοπρεπή συμπεριφορά»!

Επιχειρούν να βγάλουν σε δυνητική αργία εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του drepani.gr παρόμοιες κλήσεις με «δυνητική αργία» έχει σταλθεί και στην εκπαιδευτικό Χρύσα Χοτζόγλου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, και ετοιμάζεται με υπουργική απόφαση πιθανόν και απόλυση του  αναπληρωτή εκπαιδευτικού Δημήτρη Χαρτζουλάκη, Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τις πιο σκληρές διώξεις με την κατηγορία τής «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» σε βάρος των εκπαιδευτικών Δ. Χαρτζουλάκη και Χρ. Χοτζόγλου με τη συμμετοχή διαφόρων εξουσιομανών «προοδευτικών» και κυκλωμάτων συνδικαλιστών διαπλεκομένων με το διοικητικό μηχανισμό.

Ένας διοικητικός μηχανισμός και στελέχη που υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική υιοθετώντας  τις αντιδραστικές πρακτικές του εκφοβισμού, της τρομοκράτησης και των απειλών  και της ποινικοποίησης των αγώνων, με τα χουντικής κοπής μέτρα των πειθαρχικών διώξεων των συνδικαλιστών και των απεργών συναδέλφων, με τις αγωγές εναντίον των συνδικαλιστικών οργάνων κλπ. Επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι απαξιώνουν  και τις συνταγματικά κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, έτσι ώστε η πολιτική της φτώχειας  που μετατρέπει το μισθό σε επίδομα και της συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου να συμπορεύεται με την αξιολόγηση, τις διώξεις και τα μέτρα καταστολής!

 Στοχοποιείται ανοικτά και καθαρά η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 

Από το Σεπτέμβρη του 2022 μέχρι σήμερα η βιομηχανία διώξεων της ΔΔΕ Πειραιά έχει να επιδείξει πλούσιο έργο, στοχοποιώντας συγκεκριμένους αγωνιστές, αλλά και την ίδια την παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

4 διώξεις (πειθαρχικές και ποινικές) για συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά (με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ) ενάντια στις εξετάσεις PISA. (Καββαδίας, Γ., Καλούσης Α., Μητρόπουλος Δ., Σακιώτη Ν.).

2 ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών για «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», λόγω συμμετοχής σε κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, με βάση τις (χουντικής έμπνευσης) απαγορεύσεις στην πανδημία. (Γκέρτσος Ζ., Χουντής Π.).

3 ποινικές διώξεις εκπαιδευτικών (Καλούσης Α., Πατίδης Η., Χουντής Π.) για την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στη φιέστα-φιάσκο του ΔΔΕ Πειραιά υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και για κινητοποιήσεις του Σωματείου στα γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά. Σε αυτή τη μήνυση που έγινε από τον ΔΔΕ Πειραιά διωκόμενος είναι επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που συμμετείχε και συμπαραστάθηκε στην κινητοποίηση.

2 πειθαρχικές διώξεις (παραπομπή από την ΔΔΕ Πειραιά στο Πειθαρχικό) για «κακόβουλη κριτική της προϊστάμενης αρχής», με αφορμή δημόσια(!) κριτική στις πολιτικές του Υπουργείου. (Καββαδίας Γ. Χατζηανδρέου Ν.).

1 ΕΔΕ για διατύπωση άποψης στο διαδίκτυο (Καββαδίας Γ.).

ΕΔΕ της εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου, μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά, και του  αναπληρωτή εκπαιδευτικού Δημήτρη Χαρτζουλάκη, μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, που κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών και στην παραπομπή των εκπαιδευτικών στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, με αφορμή παρέμβαση που πραγματοποίησαν στο 8ο ΓΕΛ Πειραιά ενάντια στην αξιολόγηση.

Είναι προφανές ότι η απροσχημάτιστη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, έχει ως πραγματική αιτία τη ζωντανή δράση τους σε κάθε κίνηση πραγματικής αντίστασης, έχει ως πραγματικό στόχο την ίδια την αντίσταση των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το