Με τις πλάτες των ΗΠΑ–ΕΕ ο ισραηλινός φασισμός συνεχίζει το μακελειό του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη
Με κλιμάκωση των δολοφονικών επιχειρήσεων στη νότια Γάζα, η ισραηλινή κυβέρνηση προετοιμάζει γενικευμένη χερσαία επίθεση του κατοχικού στρατού εναντίον της νότιας πόλης Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, εκεί όπου έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο άμαχοι Παλαιστίνιοι. Με συμμάχους του ισραηλινού κράτους – δολοφόνου, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, να «ξεπλένουν» το νέο μακελειό, καλώντας υποκριτικά σε «αποτελεσματικά και εφαρμόσιμα σχέδια» απομάκρυνσης των αμάχων, που δεν έχουν πουθενά να πάνε στην ισοπεδωμένη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ ετοιμάζει την επόμενη φάση του μακελειού. Ήδη, το Ισραήλ έχει ξεκινήσει μεθοδικά τον αεροπορικό βομβαρδισμό προαστίων της Ράφα.
Προσθέτοντας συνεχώς νέες θηριωδίες, όπως η αποτρόπαια σφαγή από τον ισραηλινό κατοχικό στρατό που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 112 αμάχους στη βόρεια Γάζα την ώρα που προσπαθούσαν να πάρουν λίγα τρόφιμα από τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, το Ισραήλ με τις πλάτες των συμμάχων του συνεχίζει το μακελειό του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι που είχαν συγκεντρωθεί σε μεγάλο κυκλικό κόμβο στην Πόλη της Γάζας, καθώς εκεί έφταναν φορτηγά που μετέφεραν αλεύρι, δέχθηκαν καταιγιστικά ισραηλινά πυρά. Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι μετά την άφιξη των φορτηγών δέχθηκαν πυρά από άρματα μάχης, drone, Ισραηλινούς στρατιώτες και ελεύθερους σκοπευτές. Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν 112 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 760.
Στις 147 μέρες των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 30.228 Παλαιστίνιοι, δηλαδή περίπου 1 στους 75 κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα. Άλλοι 71.377 έχουν τραυματιστεί, ενώ 7.000 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι, η πλειοψηφία από τους οποίους έχουν μείνει θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια των ισραηλινών βομβαρδισμών. Η μεγάλη πλειοψηφία των νεκρών είναι παιδιά και γυναίκες: Έχουν σκοτωθεί 13.230 παιδιά και 8.860 γυναίκες, ενώ ήδη έχουν καταγραφεί οι θάνατοι τουλάχιστον 10 παιδιών στη βόρεια Γάζα από αφυδάτωση και υποσιτισμό.
Την ίδια ώρα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πάνω από 410 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από πυρά του ισραηλινού στρατού και επιθέσεις Εβραίων εποίκων από τον περασμένο Οκτώβρη μέχρι σήμερα. Στο ίδιο διάστημα, όπου οι επιδρομές των κατοχικών δυνάμεων σε πόλεις και χωριά είναι καθημερινές, έχουν συλληφθεί πάνω από 7.300 Παλαιστίνιοι.
Η ισραηλινή προπαγάνδα προσπάθησε για άλλη μια φορά να κάνει το μαύρο άσπρο, επιχειρώντας να συγκαλύψει το έγκλημα. Η κυβέρνηση του Ισραήλ και ο κατοχικός στρατός ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων ότι τα θύματα ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια «βίαιου συνωστισμού» γύρω από τα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια και ότι οι Παλαιστίνιοι οδηγοί των φορτηγών έπεσαν πάνω στους συμπατριώτες τους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν.
Καθώς βέβαια μια σειρά βίντεο που επιβεβαιώνουν τον καταιγισμό πυρών που δέχθηκαν οι Παλαιστίνιοι άμαχοι δημοσιεύτηκαν, ο ισραηλινός στρατός ομολόγησε ότι ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ κατά των Παλαιστινίων αμάχων, με το πρόσχημα ότι αυτοί κινήθηκαν προς το μέρος τους και ένιωσαν ότι απειλούνταν. Αργότερα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, επιχείρησε να αναιρέσει και αυτήν την ομολογία…
Μαζί με τις χιλιάδες βόμβες και τις χερσαίες δολοφονικές επιχειρήσεις που ισοπεδώνουν τη Γάζα, το Ισραήλ αξιοποιεί ως όπλο και τη λιμοκτονία στην οποία υποβάλλει τον παλαιστινιακό λαό. Λίγο πριν τη σφαγή στη βόρεια Γάζα, αξιωματούχοι του ΟΗΕ υπογράμμιζαν ότι από τις 23 Γενάρη δεν είχε μπορέσει να φθάσει καμιά οχηματοπομπή με βοήθεια στη βόρεια Γάζα.
Μπροστά στο μαζικό αυτό έγκλημα, οι ΗΠΑ στήριξαν για μία ακόμη φορά την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ, μπλοκάροντας τη δήλωση που υπέβαλε η Αλγερία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την οποία καταδίκαζε την ισραηλινή θηριωδία. Το πρόσχημα των ΗΠΑ ήταν πως το περιστατικό «πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά». Η Αλγερία κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος που εκφράζει τη «βαθιά ανησυχία» των 15 κρατών μελών, επισημαίνοντας τις ευθύνες των ισραηλινών δυνάμεων που «άνοιξαν πυρ». Οι ΗΠΑ δεν συμφώνησαν να κατονομαστεί ως υπεύθυνο το Ισραήλ. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε όλα τα γεγονότα», δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. Ο δε Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάιντεν, κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνουν το νομοσχέδιο για την «εξωτερική βοήθεια», το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δισ. δολάρια για στρατιωτική στήριξη του Ισραήλ, λέγοντας ότι «αυτός ο νόμος θα βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στην Χαμάς και άλλες απειλές». Κατά τα άλλα, θα περιλαμβάνει και «κρίσιμη ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό».
Την ίδια στιγμή, στη ρωσική πρωτεύουσα μεταφέρθηκε σημαντικό μέρος των παζαριών για την επόμενη μέρα στο Παλαιστινιακό και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή, καθώς πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα συνάντηση διαφόρων παλαιστινιακών οργανώσεων, λίγα 24ωρα αφού η παραίτηση της κυβέρνησης Σταγέχ αναζωπύρωσε τις διεργασίες γύρω από τη «μεταρρύθμιση» της Παλαιστινιακής Αρχής και ενώ μαίνονται πολύπλευρες διαπραγματεύσεις και για τους όρους μιας νέας εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία και μια σειρά αραβικές χώρες, μεταξύ τους η Αίγυπτος και η Αλγερία, «προσπαθούν να παράσχουν σε όλους τους Παλαιστίνιους την ευκαιρία να συναντηθούν, να άρουν τυχόν παρεξηγήσεις και να αποκαταστήσουν την ενότητα», κρίνοντας ότι «αυτό το έργο είναι σημαντικό» και καλώντας «σε κοινές λύσεις για την αποκατάσταση της ενότητας στην πλατφόρμα της PLO», δηλαδή της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ο Λαβρόφ υπογράμμισε επίσης πως «η στρατιωτική επιχείρηση στη Δυτική Όχθη δεν είναι λιγότερο σοβαρή και σκληρή απ’ ό,τι στη Γάζα».
Στο μεταξύ το «Al Jazeera» από τη Μόσχα μετέδωσε ότι υπάρχει μεγάλη «αβεβαιότητα» για τη συνάντηση και ότι αναμενόταν να διαρκέσει τρεις μέρες, προκειμένου να αναπτύξουν οι διάφορες πλευρές μια «ενοποιημένη στρατηγική».
Ο δε Μουσταφά Μπαργκούτι, γενικός γραμματέας του κόμματος «Παλαιστινιακή Εθνική Πρωτοβουλία» (αυτοπροσδιορίζεται ως «τρίτος πόλος» μεταξύ Φατάχ και Χαμάς), σε δηλώσεις του από τη ρωσική πρωτεύουσα υποστήριξε ότι «δεν έχω δει ποτέ την ατμόσφαιρα τόσο κοντά στην ενότητα όσο είναι σήμερα. Οι άνθρωποι αισθάνονται την ευθύνη μετά από όλες αυτές τις σφαγές τις οποίες έχει υποστεί ο λαός μας». Είπε ακόμα ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στη δημιουργία μελλοντικής κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης, η οποία «θα αφιερώσει την προσοχή της και το έργο της κυρίως στο να ανακουφίσει αυτόν τον τρομερό πόνο στη Γάζα» και να αποτρέψει «τις ισραηλινές προσπάθειες να επιβάλει εθνοκάθαρση στον λαό της Γάζας».
πηγή: Λαϊκός Δρόμος
e-prologos.gr