Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαντούν στο διάγγελμα Μητσοτάκη:
“Στη μάχη ενάντια στον «αόρατο εχθρό» χρειαζόμαστε: ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ (μόνιμο προσωπικό), ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ (αναπνευστήρες και κλίνες ΜΕΘ), ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΟΠΛΑ (ατομικά μέσα προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό ώστε να μην βγει εκτός μάχης). Αυτά διεκδικούμε για να αντιμετωπίσουμε την επιδημία.”
Αρνήθηκε για μία ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δεχτεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς, χθες το απόγευμα κατά την δυναμική κινητοποίηση τους στην Αριστοτέλους. Αρνήθηκε να συναντήσει «τους μαχητές της πρώτης γραμμής», τους «ήρωες με τις άσπρες και τις πράσινες μπλούζες», όπως οι ίδια η κυβέρνηση τους αποκαλεί. «Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έλεγε ότι «τον πρώτο λόγο έχουν οι γιατροί» δεν αναφερόταν στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας», καταδεικνύει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Τη φωνή των νοσοκομειακών γιατρών που ζητάνε έκτακτες μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων για να στελεχωθούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, να πολλαπλασιαστούν οι δυνάμεις που θα μπουν στη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση θέλει να φιμώσει καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ.
«Θέλουν να φιμώσουν όσους ζητάνε εφόδια για να πολεμήσουν τον «αόρατο εχθρό»», αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει στην σχετική ανακοίνωσή της; «Δεν θέλουν να ακουστεί η επείγουσα ανάγκη για όσο το δυνατόν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ έστω και τώρα. Δε θέλουν να ακουστεί ότι ενώ υπόσχονταν προσλήψεις γιατρών με διετή σύμβαση, μάλιστα άφηναν να εννοηθεί ότι μετά τη λήξη της σύμβασης θα τους μονιμοποιούσαν, τους προσλαμβάνουν μόνο για ένα χρόνο και μετά «λύεται αυτοδίκαια» η σύμβαση τους. Δε θέλουν να ακουστεί ότι έχουν προσλάβει μόλις 100 επικουρικούς γιατρούς για την αντιμετώπιση της επιδημίας, τη στιγμή που υπάρχουν τουλάχιστον 6.000 ελλείψεις γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν θέλουν να ακουστεί η επείγουσα ανάγκη για επαρκή εφοδιασμό των υγειονομικών με ατομικά μέσα προστασίας ώστε να μην αρρωστήσουν μαζικά και βγουν εκτός μάχης».
«Τα στόματα με μάσκες έχουν φωνή», τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και υπόσχονται ότι «η φωνή θα δυναμώσει».
Διαβάστε και αυτό:
e-prologos.gr