Γράφει η Νίνα Γεωργιάδου

Αυτή ήταν πάντα η συνταγή-εντολή των χρηματιστών του πολέμου και αυτή παραμένει, με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, η αρχή του «αμυντικού συμφώνου» της Ευρωπαϊκής κουρέλας, το οποίο -μαζί με την «πράσινη ανάπτυξη»-  αποτελούν τις μόνες προτεραιότητες, κατ’ εντολή του μεγάλου υπερατλαντικού αφεντικού.

Την εκτελούν οι χρήσιμοι ηλίθιοι, κυβερνήτες-αχυράνθρωποι και άκαπνοι γαλονάδες.

Όπου κιμάς, βλέπε τα παιδιά μας.

Όπου όπλα, το αδιάθετο στοκ των φονικών βιομηχανιών, που πρέπει να καταναλωθεί γιατί το επενδυμένο κεφάλαιο αν δεν κινείται, δεν αποφέρει κέρδη.

• Στην Ουκρανία των Αζοφικών ναζιστικών ταγμάτων, μπορεί να έχει εισρεύσει πολύ χρήμα, πολύς οπλισμός  και πολλοί πράκτορες και εκπαιδευτές από τα υπόγεια του Πενταγώνου και τις ευρωπαίες εταίρες,  έχουν ξεμείνει όμως από φρέσκο αίμα. 

Οι αναγκαστικές επιστρατεύσεις γίνονται, με όρους μαφιόζικούς, με απαγωγή των ανδρών στο δρόμο και αναγκαστική μεταφορά τους στα στρατόπεδα εκπαίδευσης υποψήφιων νεκρών.

Από τις μαφιόζικες απαγωγές δεν εξαιρούνται ούτε άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως καταγγέλλουν Ουκρανοί δικηγόροι που δραστηριοποιούνται κατά των αναγκαστικών επιστρατεύσεων και  ομάδες γυναικών που περιπολούν στις πόλεις και επιτίθενται στους ναζί στρατολόγους.

Ο Ντμίτρο Γεφιμένκο είπε ότι ήταν καθ’ οδόν για ραντεβού με γιατρό όταν τον σταμάτησαν σε ένα σημείο ελέγχου στην Ουκρανία και στη συνέχεια τον ανάγκασαν να πάει σε κέντρο στρατολόγησης (Emile Ducke για τους The New York Times)

(Το άρθρο των New York Times εδώ)

• Στην καθ’ ημάς μπανανία, οι καταγγελίες του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ, που επέστρεψε από την κόλαση της Ερυθράς θάλασσας, είναι ανατριχιαστικές. 

Στάλθηκαν, ξεβράκωτοι στην κυριολεξία, να πολεμήσουν τους Χούθι, οι οποίοι αναγορεύτηκαν σε «εχθρό της πατρίδας» γιατί εμποδίζουν τα πλοία που ανεφοδιάζουν τους φονιάδες σiωνisteς (η ανάκατη γραφή αφορά στα λογισμικά).

Οι Έλληνες -τρόπος του λέγειν- εφοπλιστές, που δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή σε φόρους, επιδοτούνται αδρά με θαλασσοδάνεια και πλέουν με Παναμέζικες σημαίες, απαίτησαν περιφρούρηση. 

Πριν αποπλεύσει η φρεγάτα, 17 άτομα του πληρώματος παραιτήθηκαν και 70 ζήτησαν απόσπαση. 

Στην καταγγελία τους αναφέρουν πως δεν είχαν κανένα σύστημα προστασίας, πυροβολούσαν τ’ αστέρια, θεωρώντας τα drones, ενώ το στρατηγείο της Λάρισας τους ειδοποίησε για επικείμενο πύραυλο, αφού αυτός είχε ήδη εκραγεί λίγα μέτρα απ’ τη φρεγάτα.

Το ότι -ευτυχώς- επέστρεψαν ζωντανοί, οφείλεται στο γεγονός πως οι Χούθι τους θεώρησαν άνευ σημασίας.

Αν είχαν έρθει σε πακέτα, θα έφταιγε “η κακιά η ώρα”.

https://www.ieidiseis.gr/ellada/250311/meli-fregatas-ydra-epistrepsame-apo-tin-kolasi-martyries-sto-ieidiseis-pou-sygklonizoun

Η προχτεσινή αποχή μπορεί να μην ήταν εντελώς συνειδητή ροχάλα, στο σύστημα της εκλογικής μοναρχίας των γόνων -για το οποίο προοριζόμαστε μόνο για κιμάς και φοροαρπαχτές- σίγουρα όμως σε μεγάλο βαθμό απηχεί την περιφρόνηση και καταγράφει ένα βουβό κύμα, που μακάρι να γίνει τσουνάμι.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το