Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Πραγματοποιήθηκε Κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΔΕ) την Παρασκευή (6/9) μόνο από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, με δεδομένο ότι δεν στάθηκε δυνατή η συμμετοχή και των άλλων εκπαιδευτικών σωματείων της Κρήτης, ενώ η Παγκρήτια συγκέντρωση παραπέμπεται σε πιο εύθετο χρόνο.

Η παράσταση διαμαρτυρίας, λόγω των προαναφερόμενων συνθηκών, δεν είχε την αναμενόμενη μαζικότητα, έθεσε όμως το κεντρικό ζήτημα των Συγχωνεύσεων πολλών τμημάτων και ειδικά ειδικοτήτων και τομέων των ΕΠΑΛ, τα οποία βάλλονται πολλαπλώς, αφού πλέον δεν υπάγονται αποκλειστικά στο Δημόσιο, εντάσσονται στα περιώνυμα KEEK (ή campus), καθορίζονται από τις ανάγκες των Τεχνικών Επιμελητηρίων και γενικώς από τους νόμους της αγοράς.

Με το αντιδραστικό μέτρο των συγχωνεύσεων το χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων είναι ακόμη μεγαλύτερο, ενώ στα σχολεία Γενικής Παιδείας στοιβάζονται 28-30 μαθητές, ακόμη και στις τάξεις των κατευθύνσεων και του προσανατολισμού. Ειδικότερα, στην πόλη του Ηρακλείου σε αρκετά ΓΕΛ λειτουργούν τμήματα 30 μαθητών, ενώ σε ένα ΕΠΑΛ είχε προγραμματιστεί η συγχώνευση-κατάργηση πέντε (5) τομέων(!) από τους επτά, Στο σύνολο αυτών των προβλημάτων πρέπει να προσθέσουμε το οξυμένο κτιριακό πρόβλημα στην πόλη και την επαρχία (πχ αρκετά ΓΕΛ στην πόλη, σχολεία Ειδικής Αγωγής, σεισμόπληκτων περιοχών κλπ).

Στη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή θέσαμε και το θέμα της Μονιμοποίησης των Νεοδιορίστων, χωρίς Αξιολόγηση και απαιτήσαμε να εκδοθούν οι Διαπιστωτικές Πράξεις Μονιμοποίησης όλων των Νεοδιορίστων. Καταδικάσαμε προβλήματα ανισότιμης αντιμετώπισης συναδέλφων από τα Διοικητικά όργανα, διεκδικήσαμε Μονιμοποίηση των Αναπληρωτών και απαιτήσαμε μαζικούς διορισμούς μονίμων, 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε και στο ζήτημα της στέγης των συναδέλφων αναπληρωτών και νεοδιορίστων, απαιτώντας να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα στήριξής τους από το Διοίκηση της Εκπαίδευσης και την Τ. Αυτοδιοίκηση.

Για όλα αυτά τα αιτήματα δεν πήραμε καμιά ουσιαστική απάντηση, πέρα από τη δήλωση ότι θα λειτουργήσουν κάποιο (λίγοι) τομείς που είχαν προγραμματιστεί να συγχωνευθούν.

Είναι προφανές ότι όλη αυτή η ολομέτωπη επίθεση απαιτεί συντονισμένο, οργανωμένο και επίμονο ενωτικό αγώνα με όλες τις μορφές του: απεργία, μαζικά συλλαλητήρια, ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων στο σωματείο.

Αυτόν τον αγώνα δηλώνουμε ότι υποστηρίζουμε και θα καταβάλουμε όλες τις δυνάμεις μας για την ανάπτυξή του.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το