Μάριος Διονέλλης

Το ξεπεράσαμε κι αυτό. Θυμάστε το σοκ; Θυμάστε τον αποτροπιασμό μας εκείνες τις μέρες; Θυμάστε τον ύπαρχο να δηλώνει «Νόμιζα πως ήταν μαύρος, Πακιστανός»; Σήμερα (χθες) κλείνει ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη στον καταπέλτη του «Blue Horizon». Θυμάστε το τρομερό βίντεο που αν δεν υπήρχε θα είχαμε μάθει απλά για ένα ατύχημα;

Στον τόπο του, τον Αγιο Νικόλαο, διοργανώνεται σήμερα (χθες) συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας. Καλούν τα εργατικά σωματεία της πόλης. Μιλούν για τον «ακραίο ευτελισμό και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, για τις εγκληματικές ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου Ναυτιλίας, των υπηρεσιών του, όπως και ορισμένων μελών του πληρώματος». Αλλά μέχρι εκεί. Η Δικαιοσύνη αργεί. Τον Γενάρη θα γίνει το δικαστήριο και αυτό επειδή υπάρχει πιθανότητα να αφεθούν ελεύθεροι οι δράστες λόγω του 18μηνου. Και στη δίκη οι κατηγορούμενοι θα ισχυριστούν ότι ο Αντώνης απλά γλίστρησε… Οι δικηγόροι της οικογένειας έχουν ζητήσει να προστεθεί και το κίνητρο του ρατσισμού στη δικογραφία. Δεν έγινε δεκτό. Κι ας δήλωνε ο δράστης «νόμιζα πως ήταν μαύρος».

Το πλοίο βάφτηκε, καλλωπίστηκε και άλλαξε όνομα. Λέγεται πια «Λευκά Όρη». Κατάλευκο σαν τη μνήμη μας, που σιγά σιγά ξεθωριάζει. Χρειάζεται να σβήσουν οι μνήμες, να περιοριστεί ο θυμός, να συνεχιστεί η ζωή μας. Ο προϊστάμενος του Λιμενικού στον Πειραιά μετατέθηκε αλλά με… προαγωγή. Ακόμα και η αλλαγή στους κανονισμούς ώστε κανένα πλοίο να μη φεύγει με ανοιχτό τον καταπέλτη πάει περίπατο σιγά σιγά… Και όλα αυτά σε έναν μόνο χρόνο.

πηγή: efsyn.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το