Δεν είναι η πρώτη καταγγελία απρεπούς και επιθετικής συμπεριφοράς γονέων που στρέφονται κατά  εκπαιδευτικών, ενώ κατά καιρούς γίνονται αναφορές και για εισβολές «αγανακτισμένων» γονέων σε σχολικά κτίρια, ακόμη και σε ώρες μαθημάτων.

Αυτή τη φορά το περιστατικό σημειώθηκε στην Κέρκυρα και, συγκεκριμένα, στο Λύκειο Λευκίμμης. Ομάδα γονέων αποφάσισε να εισβάλει στο σχολείο και να καθυβρίσει εκπαιδευτικούς, καθιστώντας τους υπεύθυνους για ελλείψεις στις κτιριακές υποδομές και την θέρμανση.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε μια σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις για να δοθεί λύση στο ζήτημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε στο Γυμνάσιο  Λευκίμμης

Η ομάδα αυτή των γονιών κυριολεκτικά εισέβαλε στο σχολείο  και απευθύνθηκε στους εκπαιδευτικούς με απαράδεκτες εκφράσεις, μπροστά στους μαθητές.

Να θυμίσουμε σε αυτούς τους  «αγανακτισμένους» γονείς του Γυμνασίου Λευκίμμης αλλά και στο σύνολο του λαού της Κέρκυρας ότι:

1. Την ευθύνη της καλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων θέρμανσης αλλά και γενικά της καλής τεχνικά  λειτουργίας των σχολείων την έχει ο Δήμος Κέρκυρας κι όχι ο σύλλογος διδασκόντων και ο εκάστοτε διευθυντής του σχολείου, οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν κάνει ό,τι προβλέπεται προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, το οποίο δεν είναι φετινό αλλά χρόνιο. Ο Δήμος Κέρκυρας  με τη μειωμένη έως ανύπαρκτη  χρηματοδότηση για τις επισκευαστικές ανάγκες  των σχολείων , με την έλλειψη τεχνικού προσωπικού, με την απουσία σχεδιασμού, οδηγεί  τα σχολεία της Κέρκυρας  σε παρακμή. Πολλές φορές μάλιστα ,κακώς βέβαια, με έμμεσο τρόπο χρησιμοποιεί  μέρος της επιχορήγησης για τα λειτουργικά των σχολείων για να γίνουν επισκευές!!

2. Το πρόγραμμα Φιλόδημος, για το οποίο έχουν εγκριθεί 500.000 ευρώ για τις επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων και για το οποίο έγκαιρα έχουν στείλει όλα τα σχολεία τις ανάγκες τους και η ΕΛΜΕ είχε ζητήσει την έγκαιρη από πλευράς Δήμου  αποστολή των τεχνικών δελτίων , έχει μείνει στα χαρτιά. Δήμος και κυβέρνηση δεν έχουν εγκρίνει ούτε ένα ευρώ ακόμα,με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στις κτιριακές υποδομές τους.

3. Εδώ και τρία χρόνια, υποτίθεται ότι έχει εγκριθεί μελέτη για την ανέγερση νέου σχολείου στη Λευκίμμη, μελέτη που και αυτή έχει μένει στα χαρτιά. Έχουν αφήσει στην τύχη τους το Γυμνάσιο Λευκίμμης και άλλα σχολεία του νομού, τα οποία στεγάζονται σε υποβαθμισμένα ή  ακατάλληλα κτήρια. Οι προτεραιότητες που έχουν είναι άλλες κι όχι η ικανοποίηση των αναγκών μαθητών, γονιών κι εκπαιδευτικών.

4. Η ΕΛΜΕ έχει αναδείξει το κτιριακό πρόβλημα και άλλα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων( παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο σχεδόν κάθε χρόνο, καταγγελία για τα σκουπίδια δίπλα σε σχολεία,κ.α)

Ας στρέψουν  αλλού τα βέλη τους οι «αγανακτισμένοι» γονείς. Η διαπόμπευση των εκπαιδευτικών σε ΜΜΕ και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στοχεύει ή στο  να κρύψει τους πραγματικούς υπεύθυνους για την κατάσταση ή στην αυτοπροβολή κάποιων για ίδιον όφελος.

Οι ευθύνες κυβέρνησης, Δήμου και Περιφέρειας είναι τεράστιες και δεν μπορούν να κρυφτούν ρίχνοντας το βάρος στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι οποίοι παρά τις δύσκολες συνθήκες κάνουν ό,τι  μπορούν για το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές. Η πολιτική κυβέρνησης  και αυτοδιοικητικών αρχών οδηγεί μαθητές και εκπαιδευτικούς  στο  να παγώνουν στα σχολεία, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλειά τους.

Αυτή είναι η «μεταμνημονιακή εποχή» για την οποία  επαίρεται η κυβέρνηση! Στην Κέρκυρα   ο  στοιχειώδης σχεδιασμός  για τη λειτουργία των σχολείων, απουσιάζει. Τα σχολεία έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους  και χρόνο με το χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στέκεται δίπλα  στο σύλλογο διδασκόντων του Γυμνασίου Λευκίμμης και θα υπερασπιστεί  την εκπαιδευτική κοινότητα του συγκεκριμένου σχολείου, ενάντια  σε όλους αυτούς που προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο του άδικα και παραπλανητικά.

Παράλληλα η ΕΛΜΕ Κέρκυρας διεκδικεί μαζί με εκπαιδευτικούς – μαθητές και γονείς:

  • Αύξηση της επιχορήγησης για τις επισκευαστικές και λειτουργικές  δαπάνες  των σχολείων.
  • Να καλύψει άμεσα ο Δήμος τις επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων, κυρίως όσον αφορά τη θέρμανση.
  • Να ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα για τις επισκευές μέσω Φιλόδημου αλλά και για το που διοχετεύθηκαν τα χρήματα για τις επισκευαστικές  ανάγκες της φετινής χρονιάς.
  • Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των σχολείων σε πετρέλαιο θέρμανσης.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το