Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι)
Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας
Γ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 16/9, μετά από απόφαση των τριών ΕΛΜΕ της Γ Αθήνας και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ που κήρυξαν τρίωρες στάσεις εργασίας (8:00 – 11:00 και 11:00 – 14:00 αντίστοιχα) οι εκπαιδευτικοί της ΔΙΔΕ Γ Αθήνας συμμετείχαν σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία της Δυτικής Αθήνας, μαζί με πλήθος μαθητών από τα σχολεία της περιοχής, καθώς και γονιών από τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων των δήμων Περιστερίου, Αγ. Αναργύρων – Καματερού και Αιγάλεω. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γ. Κατσαρός δέχτηκε αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, αποτελούμενη από εκπροσώπους των μαθητών, εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων Περιστερίου και Αγίων Αναργύρων, εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ και των τριών ΕΛΜΕ της Γ’ Αθήνας. 

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στις τοποθετήσεις τους κατήγγειλαν τις αποφάσεις του Υπουργείου που οδηγούν σε πολλαπλές συμπτύξεις τμημάτων στα γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ της περιοχής και σε καταργήσεις τμημάτων προσανατολισμού της Β ‘ και Γ΄ Λυκείου, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που προκύπτουν από τις απαιτούμενες μετακινήσεις των μαθητών, ακόμα και σε άλλους δήμους, προκειμένου να ολοκληρώσουν το Λύκειο και, τέλος, στην «τιμωρητική» λογική που διαπνέει αυτές τις αποφάσεις, αφού ουσιαστικά πρόκειται για βίαιη απομάκρυνση των μαθητών από το σχολείο της γειτονιάς τους. Διεκδίκησαν την κατάργηση των συγχωνεύσεων και των αποφάσεων που διώχνουν τους μαθητές από τα σχολεία τους και δήλωσαν πως ο προφανής και ουσιαστικός στόχος της εξοικονόμησης χρημάτων από το κόστος πρόσληψης και άλλων εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ούτε από τους γονείς ούτε από τους εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Κατσαρός στις απαντήσεις του έκανε λόγο για απλή εφαρμογή του νομικού πλαισίου, επέμεινε ότι πρέπει “να εμπεδωθεί το πλαίσιο και να τηρηθεί ο νόμος“, απέφυγε όπως ο “διάολος το λιβάνι” να αναφερθεί μπροστά στα παιδιά σε εξορθολογισμό, κόστος, περικοπές κ.λπ. και επικαλέστηκε την έρευνα του ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ σύμφωνα με την οποία “όσοι περισσότεροι μαθητές, τόσο καλύτερο μάθημα” (!), μετακύλησε την ευθύνη για την αναστάτωση που προκύπτει όχι μόνο στους υφισταμένους του διευθυντές εκπαίδευσης, αλλά και στους γονείς και στους ίδιους τους μαθητές (!) που δεν φρόντισαν να κάνουν εγκαίρως την επανεγγραφή τους στην επόμενη τάξη. Μάλιστα αναρωτήθηκε εάν αυτοί οι μαθητές που διαμαρτύρονται για τις μετακινήσεις τους θα διεκδικήσουν του χρόνου και μια πανεπιστημιακή σχολή δίπλα στο σπίτι τους! Δεν δεσμεύτηκε για καμία μεταβολή αν και δήλωσε ότι θα εξεταστούν τα αιτήματα των σχολείων της Δυτικής Αθήνας.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς δηλώσαμε ότι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να εγκριθεί και το τελευταίο τμήμα που κόπηκε στα σχολεία της Γ’ Αθήνας!

Συνεχίζουμε ενωμένοι και θα νικήσουμε!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το