Δυόμισι με τρεις χιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκαν πάλι σήμερα στο Ηράκλειο, για να καταδικάσουν τη συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση για το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και συνολικά τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, των ιδιωτικοποιήσεων.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε αντιπροσωπία του Μ-Λ ΚΚΕ, ενώ η Αρετή Σπαχή, ως εκπρόσωπος της ΕΡΓΑΣ-Αριστερής Παρέμβασης κατέδειξε ως βασικό αίτιο για το έγκλημα στα Τέμπη την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, καυτηρίασε την “παράσταση” που δίνουν στη βουλή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που άσκησαν την ίδια πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων με τη Νέα Δημοκρατία και συμφωνούν στους βασικούς άξονες της πολιτικής της. Έδειξε την πλήρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης από τα πρωτοφανή σε μαζικότητα, ένταση και πάθος συλλαλητήρια και πρόβαλε τη θέση ότι μόνο ο μαζικός ενωτικός παλλαϊκός-πανεργατικός εξωκοινοβουλευτικός αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Κατάγγειλε τον υπουργό Παιδείας που έθεσε σε δυνητική αργία για συνδικαλιστικούς λόγους την εκπαιδευτικό Χοτζόγλου στον Πειραιά, παρά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Έδειξε τις ευθύνες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που επί χρόνια μπλόκαρε τις αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου και κάλεσε τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε επόμενο απεργιακό βήμα, στην κατεύθυνση ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η ΕΡΓΑΣ – Αγωνιστική Παρέμβαση πορεύτηκε συγκροτημένα, με συνθήματα πίσω από το πανό της

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το