Εκπαιδευτικός Όμιλος

Ανακοίνωση – Καταγγελία ενάντια στον αυταρχισμό του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης

Η απεργία δεν τρομοκρατείται!

Τετάρτη 23/10 όλοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καταγγέλλει το κρεσέντο αυταρχικού στο οποίο έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας θέλοντας να τρομοκρατήσει το εκπαιδευτικό κίνημα και να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα του ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική διάλυσης του δημόσιου τομέα, του χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Τελευταίο επεισόδιο σε αυτόν τον κατήφορο αυταρχισμού η προσφυγή του υπουργείου ενάντια στην προκηρυγμένη απεργία της ΔΟΕ για αύριο 23/10. Είναι η πολλοστή φορά που το υπουργείο σέρνει εκπαιδευτικές ομοσπονδίες στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Η τελευταία προσφυγή του υπουργείου έρχεται επίσης μόλις μία μέρα πριν κριθούν οι συνδικαλιστικές διώξεις στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης. Πρόκειται για συνδικαλιστικές διώξεις ενάντια σε αγωνιστές εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και ξεκίνησαν πριν ενάμιση χρόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Πειραιά, πιλοτικά, και σήμερα έχουν γίνει δεκάδες σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια σε όλη την Ελλάδα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στο χώρο της χειμαζόμενης εκπαίδευσης, που πλήττεται τόσο από τα μέτρα των δραματικών περικοπών, των συγχωνεύσεων και της αδιοριστίας, όσο και από εκείνα της Αξιολόγησης και της συνακόλουθης άρσης της μονιμότητας, της κατηγοριοποίησης των σχολείων και της σύνδεσής τους με τους ανταγωνιστικούς νόμους της αγοράς.

Η απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την απεργία της ΔΟΕ δεν αποτελεί έκπληξη. Πρόκειται για την ίδια αστική δικαιοσύνη που πατώντας πάνω σε όλο το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο που έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει δεκάδες απεργίες παράνομες.

Καμία υποχώρηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της τρομοκρατίας, των διώξεων και της καταστολής. Η Τετάρτη είναι ημέρα απεργίας. Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

  • 10 το πρωί στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο στην έδρα διεύθυνση εκπαίδευσης Ξενίας 24
  • 12 όλοι στα προπύλαια στην απεργιακή συγκέντρωση της ΔΟΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το