Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 35) την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 13.00

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τα δημοκρατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του ΔΔΕ Πειραιά δεν έχει τελειωμό αφού οι συνάδελφοι – συναγωνιστές Χρύσα Χοτζόγλου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά και Δημήτρης Χαρτζουλάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, μπήκαν για μια ακόμα φορά στο στόχαστρό του. Παραπέμπονται στο πειθαρχικό με τις ανυπόστατες κατηγορίες «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπής συμπεριφορά υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος»και «παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα»! Αφορμή για τις νέες πειθαρχικές διώξεις στάθηκε η κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί ενάντια στην αξιολόγηση.

Στον Πειραιά έχει στηθεί εδώ και πολλούς μήνες μια βιομηχανία διώξεων αγωνιστών εκπαιδευτικών, συνδικαλιστικών στελεχών της τοπικής ΕΛΜΕ, καθώς και της ΟΛΜΕ. Ο ΔΔΕ, γνωστός εδώ και καιρό για την αντιδημοκρατική και αυταρχική του συμπεριφορά και στάση, ενεργεί ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ. Κυνηγάει με λύσσα όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση. Όσους αντιτίθενται στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών, του κακόφημου διαγωνισμού “PISA”.

Οι διώξεις αυτές δεν αφορούν μόνο τον Πειραιά. Αφορούν ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα. Κυβέρνηση και Διοίκηση ενεργοποιούν όλο το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο, από τους αντισυνδικαλιστικούς – αντεργατικούς νόμους «Χατζιδάκη» – «Γεωργιάδη» ως το νέο αντιδραστικό ποινικό κώδικα. Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και τρόμου σε όλη την έκταση της εκπαίδευσης, σε ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα. Με την καταστολή επιχειρούν να κάμψουν τις αντιστάσεις και όσους αμφισβητούν την κυβερνητική πολιτική και μάχονται για την ανατροπή της. Με το μαζικό μας αγώνα και με όχημα τα σωματεία μας απαντάμε ότι η κυβερνητική τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους – συναγωνιστές που διώκονται. Καλεί όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ Πειραιά την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 13.00 στα γραφεία της ΔΙΔΕ Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 35).

Απαιτούμε:

  • Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις και να απαλλαχθούν από τις χυδαίες κατηγορίες οι συνάδελφοι.
  • Να σταματήσουν όλες οι διώξεις αγωνιστών – συνδικαλιστών στην ΕΛΜΕ Πειραιά!

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 35) την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 13.00

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το