ΕΛΜΕ Εύβοιας

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στη ΔΔΕ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευβοίας  καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης, στηρίζει τον συνεχιζόμενο αγώνα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για μονιμοποίηση και καλεί σε κινητοποίηση, την Παρασκευή 6.9.2024 και ώρα 13:00 όλους τους/τις  συναδέλφους/ισσες, τους  γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους/τις  εργαζόμενους/ες καθώς και όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για το Δημόσιο σχολείο, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού, Εύβοιας Κριεζή 16, Χαλκίδα).

Το Δημόσιο σχολείο δέχεται μια ανηλεή, οργανωμένη επίθεση από την  πολιτική όλων των  κυβερνήσεων, όπως εφαρμόστηκε  στα χρόνια των μνημονίων και έπειτα.

Είναι ακριβώς η ίδια πολιτική που επιβάλλει  λιγότερα σχολεία,  όπως και νοσοκομεία, λιγότερα  δημόσια πανεπιστήμια, ελάχιστα χρήματα σε μισθούς  και  συντάξεις, ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα στους εργαζομένους, καμία βοήθεια στους άνεργους.

 Ειδικότερα αυτές τις μέρες το Υπουργείο Παιδείας διατυμπανίζει προς τον ελληνικό λαό ότι επιτέλους διορίζει εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία μετά την δεκαετή αδιοριστία από το 2010-20. Αυτό όμως  που δεν  λέει  είναι τα δεκάδες  χιλιάδες κενά που απομένουν στην επικράτεια και τα εκατοντάδες τμήματα που κλείνει στα ΕΠΑΛ, στερώντας από πολλούς μαθητές το δικαίωμα στη μόρφωση. Αυτό που σκοπίμως αποκρύπτει μέσω των συστημικών ΜΜΕ  είναι ότι  στους νεοδιόριστους δίνει μισθούς πείνας και τους κρατάει σε καθεστώς ομηρίας.  Αρνείται να τους μονιμοποιήσει, δεν σέβεται ούτε τις δικαστικές αποφάσεις, παρανομεί κατάφωρα. Βάζει τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να παίξουν το βρώμικο παιχνίδι των εκβιασμών, φτάνοντας στο σημείο να απειλεί και να εκβιάζει με πειθαρχικές διώξεις όσες/ους αντιστέκονται στην  κατηγοριοποίηση των σχολείων και στην υποβάθμιση του εκπαιδευτικού τους έργου.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Απαιτούμε:

·       την άμεση μονιμοποίηση  όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών 

·       Τη λήψη πρόσθετων μέτρων οικονομικής στήριξης (επίδομα στέγασης-σίτισης) σε όσους/ΕΣ συναδέλφους ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑι μακριά από τον τόπο τους

·       την Κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των μαθητών/τριών

·       ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία του νομού μας

·       τον σεβασμό στα εργασιακα δικαιώματα και στο δικαίωμα της απεργίας 

ΟΛΟΙ και όλες να δώσουμε μαζικο παρον στην κινητοποιηση 

Παρασκευή 6.9.2024 ωρα 13.00 στα γραφεία δευτεροβάθμιας ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Νομού Εύβοιας 

ΤΟ Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το