Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε πως «είναι ανάγκη» να χρησιμοποιηθεί «όλη η ισχύς» στη Δυτική Όχθη

Σαφείς απειλές κλιμάκωσης των επιθέσεων του στρατού στη βόρεια Δυτική Όχθη εξαπέλυσε απόψε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, καθώς δήλωσε πως «είναι ανάγκη» να χρησιμοποιηθεί «όλη η ισχύς» κατά των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στην περιοχή στο πλαίσιο επιχειρήσεων που ξεκίνησαν στις 28 Αυγούστου και έχουν προκαλέσει ήδη 34 νεκρούς και 140 τραυματίες.

Επιβεβαίωσε επίσης πως διέταξε να διεξαχθούν αεροπορικά πλήγματα «εκεί όπου είναι απαραίτητο, ώστε να αποφευχθεί να τεθούν σε κίνδυνο οι στρατιώτες».

«Κάθε τρομοκράτης πρέπει να εξοντωθεί και, εάν παραδοθεί, πρέπει να συλληφθεί, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πρέπει να χρησιμοποιηθεί όλη η ισχύς», ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

«Κουρεύουμε το γρασίδι αλλά θα έρθει η ώρα που θα βγάλουμε και τις ρίζες», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας, χρησιμοποιώντας μια έκφραση των ισραηλινών στρατιωτικών κύκλων και των υπηρεσιών ασφαλείας που προτείνουν τακτικές επιχειρήσεις για την αποδυνάμωση των ένοπλων οργανώσεων ή την παρεμπόδιση της ενίσχυσής τους.

πηγή: kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το