Έγινε με επιτυχία την Παρασκευή 21/6 στο λιμανάκι της Ηγουμενίτσας, η συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Η εκδήλωση είχε προετοιμαστεί το προηγούμενο διάστημα με αφισάκι, πανό, πλατύ μοίρασμα της σχετικής Ανακοίνωσης, αναρτήσεις στα τοπικά ΜΜΕ, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που οργάνωσε και την εκδήλωση.

Θετική ήταν η ανταπόκριση και η παρουσία του κόσμου, όπως ενδιαφέρουσα ήταν και η εμπλοκή πολλών φίλων και συναγωνιστών στην όλη προσπάθεια.

Το πολύ αξιόλογο τοπικό μουσικό συγκρότημα «Τρίο Τενόρο», που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς για την εκδήλωση, με ζεστές φωνές και εξαιρετικό μουσικό ηχόχρωμα, έπαιξε κομμάτια από πολιτικό-αντιπολεμικό ρεπερτόριο, με σαφείς εκκλήσεις-ταυτόχρονα- να δυναμώσει το κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Η σκηνή του συγκροτήματος πλαισιώθηκε από δυο ωραίους αντιπολεμικούς πίνακες φίλου τοπικού καλλιτέχνη.

Ξεκάθαρο ήταν και το μήνυμα από το κείμενο που διαβάστηκε από μέρους της Επιτροπής στην αρχή της εκδήλωσης, για την αλληλεγγύη του στον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και πατρίδα, για να σταματήσει η γενοκτονία, για την καταδίκη των εγκλημάτων του σιωνιστικού κράτους- δολοφόνου, για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας μέσα από την πολιτική αυτής και προηγούμενων κυβερνήσεων, ενάντια στους φονιάδες των λαών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Ο κόσμος που παραβρέθηκε συμμετείχε πολλές φορές με συνθήματα στην αρχή στο τέλος και ανάμεσα στα τραγούδια που ακούστηκαν.

Θα λέγαμε ότι ήταν μια πολύ καλή εκδήλωση, με απήχηση στην πόλη, παρακαταθήκη για το κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά και για αντιπολεμικό-αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα και όχι μόνον.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το