ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

   ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

 ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΧΕ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΗΡΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα(4/9) η αποφασισμένη από την Ε.Λ.Μ.Ε Ηρακλείου Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ, με στόχο τη συλλογική κατάθεση των αιτήσεων των Νεοδιορίστων για την έκδοση των Διαπιστωτικών Πράξεων Μονιμοποίησης από το ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου.

Η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί συνέχεια των δυο προηγούμενων που είχαν πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι και για τη διοργάνωσή τους ασκήσαμε  ως παράταξη μεγάλη πίεση στο Δ.Σ.

Οι δυο προηγούμενες κινητοποιήσεις του Αυγούστου δεν είχαν τη θετική έκβαση της σημερινής, αφού ο Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ ήταν αρνητικός απέναντι στο αίτημα της έκδοσης των πράξεων μονιμοποίησης των Νεοδιορίστων, ενώ οι αιρετοί (ΠΕΚ και  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ) σε αυτές τις κινητοποιήσεις-πέρα από τη δήλωση καλών προθέσεων – δεν είχαν πάρει καθαρή θέση στήριξης του εν λόγω  αιτήματός, ενώ αντιθέτως έδιδαν βαρύτητα στη… νομική διερεύνηση του θέματος.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταδίκασε την αρνητική στάση του προέδρου του ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου, αλλά και  την αναβλητικότητα και την άρνηση των αιρετών να σταθούν ξεκάθαρα στο πλευρό των νεοδιορίστων. Τους κάλεσε να στηρίξουν απερίφραστα το δίκαιο αίτημα της μονιμοποίησης των συναδέλφων Νεοδιορίστων, στη βάση της προάσπισης των θεμελιωδών εργασιακών κατακτήσεών μας.

 Από τη μεριά τους οι Νεοδιόριστοι μαζικοποιήθηκαν και  συσπειρώθηκαν στο σωματείο που ανέλαβε -μετά και τη νέα απόφαση της ΟΛΜΕ- να συλλέξει όλες τις αιτήσεις μονιμοποίησης και να τις καταθέσεις συλλογικά στην Τετάρτη (4/9) στο ΠΥΣΔΕ, καλώντας συγχρόνως τους Νεοδιόριστους σε παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ την ημέρα κι την ώρα της εν λόγω κατάθεσης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, σήμερα άλλαξε σε θετική κατεύθυνση το κλίμα, αφού οι δυο αιρετοί του ΠΥΣΔΕ δήλωσαν ανοιχτά ότι θα στηρίξουν και θα συνυπογράψουν την Έκδοση Διαπιστωτικών Πράξεων Μονιμοποίησης για τους νεοδιόριστους του ’20,’21, ενώ την ίδια δέσμευση δήλωσε και ένα τρίτο μη αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ που είχε διατελέσει πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Με αυτούς τους όρους, διασφαλίζεται η πλειοψηφία (3 έναντι5 ), όμως σήμερα ΔΕΝ συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ λόγω της απουσίας του προέδρου για σοβαρό οικογενειακό λόγο. Ο αναπληρωτής του προέδρου επίσης δήλωσε ότι δεν θα γίνει σήμερα η συνεδρία του ΠΥΣΔΕ  αποκλειστικά  για λόγους δεοντολογίας …

Στη  βάση αυτή, θεωρούμε ότι –με τη συνεχή και αδιάλειπτη πίεση  καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού- δρομολογήθηκε σήμερα μια θετική εξέλιξη ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος της έκδοσης των Διαπιστωτικών Πράξεων Μονιμοποίησης των συναδέλφων Νεοδιορίστων του ’20 και 21,   εξέλιξη που σαφώς δεν οδηγεί στην ..επανάπαυση, αλλά στην επίταση του αγώνα μας, μέχρι την έκδοση όχι μόνο  των  πράξεων μονιμοποίησης των συναδέλφων του ’20 και ’21, αλλά των νεοδιόριστων  ΟΛΩΝ των ετών.

Συγχρόνως στην κινητοποίηση καταδικάσαμε το αντιδραστικό μέτρο της ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ τμημάτων, ειδικοτήτων και τομέων και απαιτήσαμε να λειτουργήσουν όλα τα χαρακτηρισμένα τμήματα ως «ολιγομελή» που  επιδιώκει  το ΥΠΑΙΘΑ  να καταργήσει.

Όλα αυτά τα θέματα θα τα αναδείξουμε ξανά την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (6/9 και ώρα 2μμ)) στην Παγκρήτια Συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σωματείων και γονεϊκών φορέων που θα γίνει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Συνεχίζουμε τον Αγώνα και αναπτύσσουμε την πολύμορφη αγωνιστική και απεργιακή δράση μας μέχρι την πλήρη δικαίωσή μας.

Όλοι στον Αγώνα. Οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να νικήσουν

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το