Ενάντια στις αποφάσεις του προηγούμενου ΓΣ και τις δεσμεύσεις που υποτίθεται ανέλαβαν όλες οι παρατάξεις ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με τις αποφάσεις της αποκλείει κάθε δυνατότητα αποφάσεων και ανάληψης δράσης από την συνομοσπονδία. Αυτό αποτυπώνει τις πραγματικές προθέσεις ειδικά των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ, αλλά και των ΠΑΜΕ, ΕΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ που με τη στάση τους συνηγορούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Αν και από το ΓΣ της 4ης Οκτώβρη είχε γίνει σαφές ότι στην πανελλαδική σύσκεψη θα ολοκληρωνόταν η απόφαση ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη και σε ό,τι αφορά τις διατάξεις για το ηλεκτρονικό μητρώο και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, τελικά με την κοινοποίηση του προγράμματος του διημέρου από το προεδρείο έγινε γνωστό ότι στην Καλαμάτα δεν θα υπάρξει καμία διαδικασία – ψηφοφορία – απόφαση του Γενικού Συμβουλίου! Δηλαδή η σύσκεψη της Καλαμάτας δεν πρόκειται να καταλήξει σε καμία απόφαση.

Αυτό αποδεικνύει και την πραγματική πολιτική βούληση όσων παρατάξεων εισηγήθηκαν ή  συμφώνησαν σε αυτή την απόφαση. Όσο και αν στα λόγια αφορίζουν το αντεργατικό έκτρωμα, στην πράξη κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν κάθε δυνατότητα αναμέτρησης με το νόμο. Επί της ουσίας με αυτή την πολιτική, της αδράνειας και των αναβολών, ο χρόνος δουλεύει υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής. Γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι τα πράγματα οδηγούνται έτσι ώστε την 1η Γενάρη να μην υπάρχει απόφαση της ΑΔΕΔΥ. Ώστε όλοι αυτοί να κρυφτούν πίσω από τις «αδυναμίες» και τις «υποχωρήσεις» που η ίδια η πολιτική τους θα έχει δημιουργήσει.

Αυτές οι πραγματικές διαθέσεις των παραπάνω παρατάξεων αποτυπώθηκαν άλλωστε και στο ΓΣ της 4ης Οκτώβρη, όταν εν μέσω αναστολών και ποινικοποίησης του αγώνα στην εκπαίδευση δεν ήθελαν να περάσει η παραμικρή απόφαση για απεργία. Και ούτε λόγος βέβαια για απεργία μέσα στο Νοέμβρη, στην οποία υποτίθεται ότι οι ίδιες δυνάμεις δεσμεύτηκαν. Είναι βέβαιο ότι αυτοί που δεν θέλουν να ληφθεί καθαρή απόφαση ενάντια στο νόμο, καμία διάθεση δεν έχουν για αγωνιστικές αποφάσεις εναντίον του.

Κάθε μέρα που περνάει όμως είναι κρίσιμη. Η νέα αναβολή-υπονόμευση μετατρέπεται σε ένα ακόμη δεκανίκι για την πολιτική της ΝΔ. Οι καιροί δεν προσφέρονται καθόλου για «συνδικαλιστικό τουρισμό». Και αποτελεί πρόκληση σε αυτές τις συνθήκες, που η κυβέρνηση ξεδιπλώνει μια ολομέτωπη επίθεση, το άνευ περιεχομένου «ταξίδι» των συνδικαλιστικών στελεχών στην Καλαμάτα. Και μάλιστα στο όνομα του νόμου Χατζηδάκη για τον οποίο ξεκαθαρίζουν ότι παραμονές της πλήρους εφαρμογής του δεν σκοπεύουν να λάβουν καμία απόφαση.

Καταγγέλλουμε όλες τις παρατάξεις  που εμπλέκονται σε αυτή την απόφαση. Οι μηχανορραφίες και οι -κάτω από το τραπέζι- συνεννοήσεις με τις οποίες οδηγούν την ΑΔΕΔΥ στην αφωνία αποτελούν πληγή για το συνδικαλιστικό κίνημα και την αξιοπιστία του.

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη της Καλαμάτας υπό αυτές τις συνθήκες γίνεται μια διαδικασία αποπροσανατολισμού που μόνο στόχο έχει να κρατήσει σε αδράνεια τα συνδικάτα. Κόντρα στην πολιτική της συνδιαλλαγής και της υποταγής, οι αγωνιστικές δυνάμεις πρέπει να παρέμβουν με κάθε τρόπο στα συνδικάτα ώστε να απορριφθούν όλες οι διατάξεις του νόμου και οργανωθεί ο αναγκαίος απεργιακός αγώνας για την ανατροπή του.  

Καταγγέλλουμε επίσης την άθλια απόφαση της ΑΔΕΔΥ για τον αποκλεισμό από τη σύσκεψη των ανεμβολίαστων συναδέλφων. Πρόκειται για μια απόφαση που μετατρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα σε εξάρτημα της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι επί της ουσίας μια απόφαση στοιχισμένη με την κυβερνητική εργαλειοποίηση του εμβολίου που από ένα βασικό όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας επιχειρεί να το μετατρέψει σε αντικείμενο εκβιασμών και ποινών για την απρόσκοπτη επιβολή της πολιτικής της.  

Σε μια κρίσιμη φάση που η κυβέρνηση υπονομεύει και κατεδαφίζει το ΕΣΥ και που μέσω της υποχρεωτικότητας  επιχειρεί τη στοχοποίηση των ανεμβολίαστων ώστε να μεταθέσει τις εγκληματικές της ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν, η ΑΔΕΔΥ γίνεται συμπλήρωμα στο αντιδραστικό κυβερνητικό αφήγημα. Πρόκειται για έναν αποκλεισμό που διχάζει και «τιμωρεί», χωρίς σε καμία περίπτωση να έχει το όποιο υγειονομικό περιεχόμενο για την «ασφάλεια της αίθουσας», αφού είναι δεδομένο πλέον ότι και οι εμβολιασμένοι , μπορούν να μεταδίδουν τον ιό. Όποιον πραγματικά τον ενδιαφέρει η ασφάλεια της αίθουσας το μόνο που έχει να κάνει είναι να εξασφαλίσει τον διαγνωστικό έλεγχο για όλους τους συμμετέχοντες, εμβολιασμένους και μη. Όποιον πραγματικά τον ενδιαφέρει να αναμετρηθεί με την πολιτική της στοχοποίησης και του διχασμού και να παλέψει ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική και τις ευθύνες της δεν έχει δικαίωμα να παίρνει τέτοιες αποφάσεις.

Αποτελεί τεράστιο ζήτημα το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ επιχειρεί να εγκαινιάσει -εφαρμόζοντας για πρώτη φόρα διχαστικές διατάξεις- και στο συνδιακλιστικό κίνημα την πολύ επικίνδυνη αντίληψη ότι και σε αυτό λόγο και θέση θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι. Οφείλουν τώρα όλες οι παρατάξεις να πάρουν θέση για αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα

ΕΡΓΑΣ –

Εκπαιδευτικός    Όμιλος 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το