Γιώργος X. Παπασωτηρίου

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν την “τυφλή” μαζική τρομοκρατική επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο που είχε ως συνέπεια 32 θανάτους και 3200 τραυματίες, ως στρατιωτική επιχείρηση. Κι όμως οι νεκροί και οι τραυματίες είναι εκτός από μέλη της Χεζμπολάχ, και άμαχοι, ακόμα και μικρά παιδιά. Εδώ εξαερώνεται το συνηθισμένο επιχείρημα ότι οι… τρομοκράτες κρύβονται μέσα στο πλήθος το οποίο χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί για να δικαιολογήσουν τους φόνους χιλιάδων παιδιών στη Γάζα.

Αν αυτά δεν είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τότε τι είναι;

Κι όμως ο Νετανιάχου συνεχίζει απτόητος, γνωρίζοντας ότι παρά την καταδίκη και τα εντάλαματα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, δεν θα έχει συνέπειες.

«Στα τεχνικά ερωτήματα που συνδέονται με αυτή την απίστευτη δολιοφθορά μεγάλης κλίμακας, προστίθεται ένα πιεστικό: γιατί τώρα;» γράφει η εφημερίδα Le Temps καθώς και πολλά άλλα διεθνή μέσα. Ναι, η μαζική δολοφονία, αποκαλείται “δολιοφθορά”!

Η Washington Post κάνει ακριβώς την ίδια ερώτηση: γιατί τώρα;

Σύμφωνα με τον ιστότοτοπο Axios, ο οποίος μίλησε με έναν πρώην ισραηλινό αξιωματούχο, «οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν τις παγίδες (στους βομβητές και τα γουόκι τόκι)» όταν ο ισραηλινός στρατός «θα εξαπέλυε μια αιφνιδιαστική επίθεση στο πλαίσιο ενός ολοκληρωτικού πολέμου…». Αλλά ο Μπ. Νετανιάχου και το στρατιωτικό του επιτελείο «φοβήθηκαν ότι η Χεζμπολάχ θα ανακαλύψει τους παγιδευμένους τηλεειδοποιητές» και αποφάσισαν να ξεκινήσουν την επιχείρηση χωρίς καθυστέρηση “τώρα”.

Στην πραγματικότητα ο Νετανιάχου προέβη σε μια τεράστια εγκληματική προβοκάτσια (όπως έκανε και με τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη) προκειμένου να αναγκάσει τη Χεζμπολάχ, το Ιράν και τις άλλες αραβικές χώρες της περιοχής να απαντήσουν, υποχρεώνοντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, που υποστηρίζουν το Ισραήλ, να εμπλακούν σε μια γενικευμένη σύρραξη…

Εν συνόψει, ο Νετανιάχου επιχειρεί να οδηγήσει την περιοχή σ’ έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες…

πηγή: artinews.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το