Η μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε από την αρχή του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς έλαβε χώρα στο Τελ Αβίβ ενώ μεγάλες μαζικές κινητοποιήσεις κατά του Νετανιάχου έγιναν και σε άλλες πόλεις

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλεισαν το βράδυ του Σαββάτου (22/06) τους δρόμους της πρωτεύουσας των εποίκων του Ισραήλ, Τελ Αβίβ, και άλλων πόλεων, διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ως «τον χειρότερο πρωθυπουργό» που είχε ποτέ το Ισραήλ κρίνουν εκατοντάδες χιλιάδες τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις, ενώ μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Ιερουσαλήμ, στη Χάιφα και σε άλλες πόλεις.

Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media, φαίνονται δεκάδες χιλιάδες πολιτών να διαδηλώνουν αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση του Ισραήλ, απαιτώντας παράλληλα επίτευξη συμφωνίας με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων.

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης, ανέφεραν πως αυτή είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έγινε από την αρχή του πιο πρόσφατου πολέμου, την 7η Οκτωβρίου 2023.

Σημείωνεται πως σε πρόσφατο δημοσίευμά της η Wall Street Journal υποστήριξε πως «οι όμηροι που εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζωή ενδέχεται να είναι μόλις 50», με εξαίρεση φυσικά εκείνους τους ομήρους που το Ισραήλ φέρεται να σκότωσε «κατά λάθος», μία πάγια τακτική των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ.

Ωστόσο επίσημα, εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη περίπου 120 αιχμαλώτων που απήχθησαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

πηγή: www.rosa.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το