Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μερικά από τα ισχυρότερα ισραηλινά χτυπήματα στην πόλη, καθώς το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου αναφέρει 37 νεκρούς και 151 τραυματίες σε βομβαρδιστικές επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά στο νότιο προάστιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, την Νταχιγιέ, στην πιο βίαιη επίθεση από το Ισραήλ μέχρι στιγμής στη Βηρυτό.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν της Χεζμπολάχ – πιθανός διάδοχος του δολοφονηθέντος ηγέτη Χασάν Νασράλα – ήταν ο στόχος της τεράστιας αεροπορικής επιδρομής.

Νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ είχε βομβαρδίσει «ζωτική υποδομή μεταφορών» στο συνοριακό πέρασμα Masnaa μεταξύ Συρίας και Λιβάνου, διακόπτοντας την κυκλοφορία μεταξύ των χωρών, καθώς δύο πύραυλοι δημιούργησαν έναν κρατήρα πλάτους τεσσάρων μέτρων (12 πόδια) μέσα στο λιβανικό έδαφος.

Ο δρόμος έχει χρησιμοποιηθεί από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, για να φύγουν πέρα ​​από τα σύνορα για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον Λίβανο τις τελευταίες 10 ημέρες.

Αεροπορική επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Τουλκαρέμ στη Δυτική Όχθη

Οι επιθέσεις συνεχίζονται σε ολόκληρη τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της Deir el-Balah, όπου ισραηλινό χτύπημα σε σπίτι σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

Παράλληλα, τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό Τουλκαρέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι τα μαχητικά του αεροσκάφη που πραγματοποίησαν την επίθεση την Πέμπτη είχαν βάλει στόχο τον επικεφαλής των υποδομών της Χαμάς στο Τουλκαρέμ.

Η περιοχή είναι γεμάτη με τεράστιους σωρούς συντριμμιών και έχουν ξεσπάσει φωτιές. Διασώστες σπεύδουν στα τραυματισμένα θύματα για να παράσχουν ιατρική φροντίδα.

Σε ρεπορτάζ από το Αμμάν της Ιορδανίας, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Nour Odeh του Al Jazeera είπε ότι η επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Τουλκαρέμ ήταν «η μεγαλύτερη και πιο θανατηφόρα αεροπορική επιδρομή που έχουμε δει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για πάνω από 20 χρόνια».

«Ακόμη και με τα πρότυπα της δεύτερης Ιντιφάντα, αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο, πολύ θανατηφόρο χτύπημα σε έναν πυκνοκατοικημένο, φτωχό προσφυγικό καταυλισμό», ανέφερε η Odeh.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το