Οι «παράνομοι μετανάστες» «δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια», υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και περιέγραψε τα απάνθρωπα μέτρα της κυβέρνησης
Μετά τις αποφάσεις για σκληρά κι απάνθρωπα μέτρα ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες (καταστολή, στρατόπεδα κλειστού τύπου και μαζικές απελάσεις) σήμερα εμφανίστηκε το «αρμόδιο» στέλεχος της κυβέρνησης για το θέμα. Όταν λέμε «αρμόδιο» δεν εννοούμε το αντικείμενο της υπουργικής του θέσης, αλλά την «ειδικότητα» (το αποδεικνύει όλη η πολιτική τους πορεία) να αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με τον κυνισμό που διαθέτει η ακροδεξιά. Τα μέτρα της κυβέρνησης εξήγησε ο κύριος Μάκης Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA, αφού έκανε την… υπηρεσία καταγραφής προσφύγων και μεταναστών κι εκτίμησε ότι το θέμα είναι «μεταναστευτικό», πήρε την απόφαση ότι οι «παράνομοι μετανάστες» «δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής βοήθειας». Τι άνθρωπος… Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η «ανάλυση των συγκεκριμένων ροών είναι 65% Αφγανοί, 15% από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, 10% από τις χώρες του Μαγκρέμπ Τυνησία, το Μαρόκο κλπ, υπάρχουν Τούρκοι που ζητούν άσυλο γιατί διώκονται από τον Ερντογάν. Οι Σύροι είναι πια ελάχιστοι. Αυτοί ενδεχομένως λοιπόν είναι παράνομοι μετανάστες. Δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας. Βεβαιώς έχουν ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία πρέπει να γίνουν σεβαστά κατά την εξέταση της αιτήσεως του ασύλου, αλλά ως εκεί». Στη διευκρίνιση που του ζητήθηκε, εάν οι «παράνομοι μετανάστες» «δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια» επέμεινε: «Δεν δικαιούνται. Οι πρόσφυγες δικαιούνται ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι παράνομοι μετανάστες, όπως όλοι οι άνθρωποι, έχουν ανθρώπινα δικαιώματα».
Στην ερώτηση εάν τα ανθρώπινα δικαιώματα σημαίνουν και ανθρωπιστική βοήθεια απάντηση «τσεκουράτα»:
«Όχι».
Και συνέχισε:
«Η ανθρωπιστική βοήθεια συνίσταται στα λεγόμενα πρόσθετα μέτρα. Αυτό δηλαδή το οποίο βλέπετε. Πάνε σε δομές, υπάρχουν διαμερίσματα, υπάρχει σίτιση, υπάρχει μια στήριξη στον πρόσφυγα που είναι κατατρεγμένος».
Στον μετανάστη αυτά δεν υπάρχουν, ακολούθησε η επόμενη ερώτηση για να έρθει κι άλλη «τσεκουράτη» απάντηση:
«Στον παράνομο μετανάστη αυτά δεν υπάρχουν. Ο παράνομος μετανάστης από τη στιγμή που θα κριθεί παράνομος θα πρέπει να πάει σε κλειστά κέντρα επαναπατρισμού για να διεκπεραιωθεί ταχέως η διαδικασία επαναπατρισμού του».
Ο Μ. Βορίδης αναφέρθηκε και πιο συγκεκριμένα:
«Όλοι όσοι έρχονται ισχυρίζονται ότι είναι πρόσφυγες και ζητούν άσυλο». Πώς θα τους ξεχωρίζουν; Όχι από τα δόντια… «Εκείνο που είπαμε», υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, «είναι ότι διαμορφώνουμε ένα προφίλ, προσφυγικό ή μεταναστευτικό». Και πρόσθεσε: «Το μεταναστευτικό εξετάζεται κατά προτεραιότητα προκειμένου να απορριφθεί η αίτηση». Η διαδικασία θα τελειώνει σε λίγες μέρες (η πρώτη κρίση). Ο άνθρωπος θα οδηγείται «στο κλειστό κέντρο» κι αν κάνει προσφυγή αυτή θα εξετάζεται σε 9 μήνες. Οι μετανάστες στην ουσία δεν θα επαναπατρίζονται αλλά θα… επιστρέφονται στην Τουρκία ή την όποια χώρα από την οποία ήρθαν στην Ελλάδα.
Πηγή: imerodromos.gr
e-prologos.gr