🔴 Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Η θέση των παρατάξεων της Αντίστασης είναι σαφής και ακλόνητη, απαιτεί την πλήρη παύση της επίθεσης και τη συνολική απόσυρση από τη Λωρίδα της Γάζας

Ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου επιβεβαιώνει απερίφραστα ότι δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο λόγω στενών υπολογισμών και απορρίπτει την πρόταση του Μπάιντεν σε αντίθεση με τους αμερικανικούς ισχυρισμούς.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επιβεβαιώνει ότι η δήλωση του “ισραηλινού” εγκληματία πολέμου Νετανιάχου σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη “ότι δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο και ότι επιδιώκει μια μερική συμφωνία που θα ακολουθηθεί από νέες εχθροπραξίες” είναι μια σαφής επιβεβαίωση ότι δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο. Απορρίπτει συγκεκριμένα την πρόταση του Μπάιντεν, σε αντίθεση με τους αμερικανικούς ισχυρισμούς.

Αυτή η στάση που διατυπώνει ο Νετανιάχου αποδεικνύει ότι ο ίδιος είναι το κύριο εμπόδιο για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και υποδηλώνει ότι υπάρχει ένα αμερικανο-“ισραηλινό” παιχνίδι για την επιβολή κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής αιχμαλώτων χωρίς εγγυήσεις, επιτρέποντας στην Κατοχή να συνεχίσει την επιθετικότητα.

Το Μέτωπο επαναλαμβάνει ότι η θέση των παρατάξεων της Αντίστασης είναι σαφής και συνεπής: οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός πρέπει να περιλαμβάνει συνολική παύση των εχθροπραξιών, πλήρη απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων από τη Λωρίδα, επιστροφή όλων των εκτοπισμένων στα σπίτια τους, ανοικοδόμηση, άρση της πολιορκίας και άνοιγμα όλων των διαβάσεων χωρίς όρους. Επιβεβαιώνει επίσης ότι η αμερικανική θέση ευνοεί την Κατοχή και οι προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός είναι αμφίβολες και ύποπτες.

Όσον αφορά τα σχόλια του Νετανιάχου για “την αποτυχία των σχεδίων για τη διαχείριση της Γάζας από το καθεστώς των φυλών και τα μη δημοσιοποιημένα εναλλακτικά του σχέδια”, το Μέτωπο τονίζει ότι κανένα Παλαιστινιακό άτομο ή οντότητα δεν συμφωνεί να παίξει έναν τέτοιο ύποπτο ρόλο. Υπάρχει εθνική συναίνεση για την ανατροπή αυτού του σχεδίου και τον καθορισμό του μέλλοντος της Λωρίδας.

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου επιβεβαιώνουν την αδυσώπητη παράταση του πολέμου για στενά πολιτικά οφέλη, ακόμη και σε βάρος των σιωνιστών αιχμαλώτων, αγνοώντας τα γεγονότα στο έδαφος, τις εκκλήσεις των οικογενειών των σιωνιστών αιχμαλώτων ή τις συμβουλές των σιωνιστών πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών που επιβεβαιώνουν την αδυναμία επίτευξης οποιουδήποτε στόχου στη Λωρίδα. Ο στρατός κατοχής πνίγεται στο τέλμα της Γάζας και η μόνη λύση βρίσκεται στην επίτευξη πολιτικής συμφωνίας.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Κεντρικό Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

24 Ιουνίου 2024

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το