Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Οι εικόνες που διέρρευσαν από τη φυλακή “Megiddo”, απεικονίζοντας τα βασανιστήρια των κρατουμένων, αντικατοπτρίζουν μια συστηματική στρατηγική αργής εκτέλεσης, και εκθέτουν για μια ακόμα φορά τη συνενοχή των διεθνών θεσμών.

Οι εικόνες που διέρρευσαν από τη φυλακή “Megiddo”, αποκαλύπτοντας επιθέσεις στρατιωτών κατοχής σε Παλαιστίνιους κρατούμενους, χρησιμοποιώντας σκύλους ως εργαλείο καταστολής και κακοποίησης, χρησιμεύουν ως περαιτέρω απόδειξη της βαθιά ριζωμένης εγκληματικής και σαδιστικής φύσης των θρασύδειλων στρατιωτών κατοχής.

Αυτές οι φρικαλεότητες κατά των κρατουμένων αντιπροσωπεύουν μια συστηματική στρατηγική που βασίζεται σε αργή εκτέλεση, βασανιστήρια και κακοποίηση, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να σπάσουν τη θέλησή τους και να συντρίψουν την ακλόνητη στάση τους.

Οι διεθνείς θεσμοί φέρουν άμεση ευθύνη για αυτά τα εγκλήματα. Η κλιμάκωση αυτών των εγκλημάτων αποδεικνύει την εμπλοκή των θεσμών αυτών στις πολιτικές βασανιστηρίων κατά των κρατουμένων, που οδήγησαν στο μαρτύριο δεκάδων κρατουμένων τους τελευταίους μήνες.

Απευθύνουμε κάλεσμα προκειμένου να ενταθεί η πάλη για τους κρατούμενους, να αντιμετωπιστούν τα εγκλήματα της γενοκτονίας εναντίον του λαού μας και να πιεστούν οι διεθνείς θεσμοί να σταματήσουν τη συνενοχή τους στην κατοχή. Τονίζουμε επίσης την ανάγκη καταδίωξης των ηγετών της κατοχής, ιδιαίτερα του φασίστα και ρατσιστή Ben Gvir και των αξιωματικών της λεγόμενης Διοίκησης της Υπηρεσίας Φυλακών, ως εγκληματίες πολέμου.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης  

Γραφείο μαρτύρων, φυλακισμένων και τραυματιών  

7 Σεπτεμβρίου 2024

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το