Τα σχέδια του εγκληματία πολέμου Γκαλάντ για την “επόμενη μέρα” είναι απλές αυταπάτες και φαντασιώσεις που αντανακλούν τη χρεοκοπία της Κατοχής και την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης διαβεβαιώνει ότι τα όσα αναφέρθηκαν από την αμερικανική εφημερίδα “The Washington Post” σχετικά με τον υπουργό πολέμου του σιωνιστικού εχθρού Γκαλάντ, που παρουσίασε ένα σχέδιο για την “επόμενη μέρα” στη Γάζα, το οποίο περιλαμβάνει ανθρωπιστικές φούσκες, διαίρεση της Λωρίδας σε 24 διοικητικές περιοχές, δημιουργία ειδικής επιτροπής με επικεφαλής την Αμερική και δημιουργία διεθνών και αραβικών δυνάμεων που θα ελέγχουν και θα ηγούνται, με μια παλαιστινιακή δύναμη να αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοπική ασφάλεια, είναι απλές αυταπάτες και φαντασιώσεις που αντανακλούν τη χρεοκοπία της Κατοχής και την ανικανότητα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

Η πρόταση ενός τέτοιου μη ρεαλιστικού σχεδίου είναι μια σαφής ένδειξη της ανικανότητας της Κατοχής να δώσει μια σαφή απάντηση για την “ημέρα μετά τον πόλεμο”. Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης του σχεδίου συμπίπτει με την επίσκεψη του Γκαλάντ στην Αμερική, η οποία εντάσσεται στον εσωτερικό ανταγωνισμό εντός της σιωνιστικής οντότητας και στην προσπάθεια του Γκαλάντ να επιβάλει την πολιτική του στάση ως εναλλακτική στο σχέδιο του πρωθυπουργού του εχθρού, του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, στο θέμα αυτό.

Η σιωνιστική οντότητα, η οποία υπέστη μια στρατηγική ήττα, αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή κρίση, με τον εξαντλημένο στρατό της που έχει χάσει την αποτρεπτική του δύναμη να δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα και να μάχεται σε πολλαπλά μέτωπα. Εν μέσω της σημαντικής επιδείνωσης της σιωνιστικής οικονομίας και της μεγάλης απομόνωσης που υφίσταται η σιωνιστική οντότητα σε διάφορα επίπεδα, δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει ένα τέτοιο φανταστικό σχέδιο, ιδίως από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να καθορίσει τη μάχη και να ελέγξει όλες τις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Αυτό υπογραμμίζει την αδυναμία αυτού του σχεδίου και την αδυναμία υλοποίησής του.

Επιπλέον, οι προσπάθειες της Κατοχής να ξεφύγει από τη Γάζα με τη συμμετοχή της αμερικανικής διοίκησης και ορισμένων αραβικών κομμάτων στη διαχείριση της Λωρίδας είναι αποτυχημένα σχέδια, καθώς κανένα λογικό κόμμα δεν θα δεχόταν να βυθιστεί στο τέλμα της Γάζας ή να έρθει στην πλάτη ενός τανκ ή να εμπλακεί σε έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων.

Αυτό το σχέδιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Η Αντίσταση στη Γάζα παραμένει και θα παραμείνει ισχυρή και με μεγάλη επιρροή. Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει οποιοδήποτε όραμα ή σχέδιο έξω από τη βούληση του Παλαιστινιακού λαού, ο οποίος είναι ο μόνος ικανός να διαμορφώσει το μέλλον της Λωρίδας και να καθορίσει τη μορφή διακυβέρνησης μέσω γνήσιας εθνικής συναίνεσης. Οποιαδήποτε συμπαιγνία από οποιοδήποτε τοπικό, αραβικό ή διεθνές κόμμα θα θεωρηθεί εταίρος της Κατοχής και εχθρός του λαού μας.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κεντρικό Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

29 Ιουνίου 2024

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το