Ανταπόκριση

Χιλιάδες πήραν μέρος στην κεντρική διαδήλωση της ΔΕΘ, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Εργαζόμενοι με τα σωματεία τους, άνεργοι, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις βγήκαν μαζικά στο δρόμο απέναντι στις νέες εξαγγελίες του Μητσοτάκη για τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης. Η διαδήλωση αντίστοιχα ήταν δυναμική, παρά την καταρρακτώδη βροχή. 

Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης δεν έκαναν και τίποτα για να μαζικοποιηθεί η συγκέντρωση, η μαζική κάθοδος των εργαζομένων προμηνύει τη συνέχιση του αγώνα, κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Για ακόμα μια χρονιά το κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν κλειστό από πολυάριθμες διμοιρίες των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες προκλητικά ακολουθούσαν τις συγκεντρώσεις.

Αρνητικό στοιχείο, για μια ακόμα διαδήλωση, ήταν η πολυδιάσπαση των συγκεντρώσεων. Το ΠΑΜΕ ήταν στη ΧΑΝΘ, ο α/α χώρος με ορισμένες οργανώσεις στην Καμάρα, με αποτέλεσμα να διασπαστεί ο κόσμος που ήθελε να κατέβει στη διαδήλωση. Ωστόσο, ήταν φανερή η έλλειψη μαζικότητας των δύο άλλων διασπαστικών συγκεντρώσεων σε σχέση με την κεντρική στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το Μ-Λ ΚΚΕ έλαβε μέρος στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου με ένα δυναμικό μπλοκ. Μοίρασε τα υλικά του και με τα συνθήματα ανέδειξε την ανάγκη αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Ανέδειξε επίσης την ανάγκη αλληλεγγύης στο μαχόμενο Παλαιστινιακό λαό.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το