Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο κτήριο της Περιφέρειας στη Στοά Σάρκα, η πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ Ιωαννίνων για τα 60 χρόνια του Μαρξιστικού-Λενινιστικού κινήματος στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο βίντεο που είχαν επιμεληθεί οι σ. Τάνια Ζωγράφου και Μαρία Δανιήλ.

Ο σ. Βαγγέλης Γράβος εκ μέρους της ΚΟ Ιωαννίνων άνοιξε την εκδήλωση με μια σύντομη αναφορά στο Μ-Λ Κίνημα και στη δράση του στην περιοχή μας. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον σ. Αιμίλιο Αγόρου, εκ μέρους της νεολαίας.

 Πορεία, αποδίδοντας φόρο τιμής στην πορεία του Μαρξιστικού-Λενινιστικού κινήματος και δίνοντας υπόσχεση για την συνέχιση του αγώνα. Την κεντρική πολιτική ομιλία έκανε ο σ. Θανάσης Τσιριγώτης απαντώντας τόσο στα ιστορικά ζητήματα των έξι δεκαετιών όσο και στα  επίκαιρα ζητήματα του κινήματός μας, στα ζητήματα του αγώνα και της ανασυγκρότησης του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος σήμερα.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια πλούσια συζήτηση με αρκετές τοποθετήσεις συντρόφων και συναγωνιστών. Κατατέθηκαν γεγονότα από τη δράση της ΚΕΜΛ (Κίνηση Ελλήνων Μαρξιστών Λενινιστών) στα Γιάννενα στη χούντα. Από τη δράση του Μ-Λ ΚΚΕ, στο οποίο προσχώρησε βασική μερίδα στελεχών και μελών της ΚΕΜΛ και από τις γραμμές του οποίου δρα μέχρι σήμερα, τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια. Αντίστοιχα, σύντροφοι με τις τοποθετήσεις τους φώτισαν την επικαιρότητα της αντιπαράθεσης και των ζητημάτων που σηκώνει το Μ-Λ κίνημα και το Μ-Λ ΚΚΕ τις τελευταίες δεκαετίες. Δηλαδή την επικαιρότητα στο σήμερα της αντιπαράθεσης με τον ρεβιζιονισμό και τον ρεφορμισμό.

Στο χώρο, εκτός από τον «Λαϊκό Δρόμο» και τα υπόλοιπα υλικά της οργάνωσης, εκτέθηκε πλούσιο αρχειακό υλικό που περιέλαβε τον «Λαϊκό Δρόμο» από την περίοδο της χούντας, ανακοινώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ μεταπολιτευτικά, ανακοινώσεις της ΟΜΛΕ, ανακοινώσεις της ΚΕΜΛ, του ΑΜΕΕ στο εξωτερικό, φύλλα της «Μαθητικής Γενιάς» όπου έβρισκε κανείς ανταποκρίσεις από την περιοχή των Ιωαννίνων και της εφημερίδας της Μ-Λ ΚΟΝ «Νίκος Μπελογιάννης».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το