ΣΕΠΕ “Κώστας Σωτηρίου”

Δελτίο τύπου

Με συντριπτική συμμετοχή στην αποχή των μαθητών και στάση εργασίας εκπαιδευτικών, το 4ο ΔΣ Μαρκοπούλου ΔΕΝ ξεκίνησε τα μαθήματα

ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ αποφάσισαν οι γονείς

Έως 2ώρες σταση εργασίας από της 8πμ για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για 13/9/2024

Πάνω από τα 3/4 των παιδιών δεν προσήλθαν στο σχολείο συμμετέχοντας στην απόφαση του συλλόγου γονέων για καθολική αποχή των τάξεων στο 4ο ΔΣ Μαρκοπούλου.

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη στάση εργασίας του συλλόγου και στη συγκέντρωση μαζί με τους γονείς έξω από το σχολείο.

Δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν τα μαθήματα και το σχολείο στην ουσία ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ για τη νέα σχολική χρονιά.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η απόφαση των γονέων είναι ξεκάθαρη. Θα συνεχίσουν την καθολική αποχή και αύριο και μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους και μέχρι να ανοίξουν κανονικά και τα δύο τμήματα και στην Δ΄ τάξη αλλά και στην Β΄ τάξη.

Προγραμματίζουν νέα Γ Σ των γονέων την Κυριακή που θα κληθούν να συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί για να αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και την επόμενη εβδομάδα αν χρειαστεί.

Γονείς και εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμιά περικοπή και καμιά συρρίκνωση του σχολείου. Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί η πολιτική των περικοπών. Είναι πρόκληση να θεωρούν  περιττό κόστος την εξασφάλιση των στοιχειωδών όρων για την καλύτερη παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά μας και την επιπλέον διάθεση των εκπαιδευτικών που επιβάλλουν οι δεδομένες συνθήκες.

Απαιτούμε να αποσυρθεί αμέσως το απαράδεκτο έγγραφο της περιφέρειας που ζητάει από τις Δνσεις εκπαίδευσης να αναφέρουν πόσο εκπαιδευτικό προσωπικό “εξοικονόμησαν από τις συμπτύξεις που πραγματοποίησαν”!. Είναι εμπαιγμός και πρόκληση να δηλώνει ο υπουργός Πιερρακάκης ότι οι συμπτύξεις γίνονται για “παιδαγωγικούς λόγους” (!) και την ίδια ώρα να μετράνε την “εξοικονόμηση”.   “Εξορθολογισμό” και ανατροπή χρειάζεται η αυθαιρεσία και η βαρβαρότητα της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής  πολιτικής της κυβέρνησης και όχι τα σχολεία. Όχι εκπτώσεις στις ανάγκες  των παιδιών!   

Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα προχωρήσουμε από κοινού σε πρωτοβουλίες συντονισμού τους αγώνα ενάντια στις συμπτύξεις μαζί με τους γονείς και των άλλων σχολείων που αντιμετωπίζουν συγχωνεύσεις. Θα καλέσουν τις δημοτικές αρχές και όλους τους φορείς να πάρουν θέση και να στηρίξουν τον αγώνα για την ακύρωση όλων των συγχωνεύσεων και την εξασφάλιση των όρων για αξιοπρεπή εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Επισυνάπτουμε και την ενημέρωση του συλλόγου γονέων του 4ου ΔΣ Μαρκοπουλου για την σημερινή κινητοποίηση και τη συνέχειά της :

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκόπουλου

Συγκεντρωθήκαμε το πρωί έξω από το χώρο του σχολείου. Μαζί μας ήταν οι δάσκαλοι του σχολείου, καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου εκπαιδευτικών Κ. Σωτηρίου (κ. Τουλγαρίδης και κ. Πατέλη – μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ). Ήρθε δημοσιογράφος από το OPEN. Συνεχίζουμε τη δυναμική κινητοποίηση μας, αύριο Παρασκευή 12/09/2024. Δεν στέλνουμε τα παιδιά σχολείο, μαζευόμαστε έξω από το σχολείο στις 08:00. Την Κυριακή 15/09/2024 θα γίνει συνέλευση στο χώρο του Σχολείου μας, στις 11:00, για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Η συμμετοχή όλων των γονέων του σχολείου μας, κρίνεται απαραίτητη. Σήμερα ενοποιούν 2 τμήματα, αύριο μπορεί να αποφασίσουν να συγχωνεύσουν δυο σχολεία.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του συλλόγου, με τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων του 4ου ΔΣ Μαρκοπούλου.

Έκαναν δηλώσεις :
ο πρόεδρος γονέων του 4ου ΔΣ Μαρκοπούλου, Νίκος Ζαρμπής
η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 3ου ΔΣ Μαρκοπούλου, Βάλια Καράμπελα,
η Βιολέττα Πατέλη, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ,
ο Κώστας Τουλγαρίδης, γραμματέας του συλλόγου εκπ. Κ. Σωτηρίου
οι εκπαιδευτικοί του 4ου ΔΣ Μαρκοπούλου:
Ολυμπία Τρίμπου,
Πλειώνη Μαριάνθη,
Ευαγγελία Χριστοπούλου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το