Αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή κυβερνητική επίθεση

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στη διαδήλωση της ΔΕΘ, 7/9, στο Άγαλμα Βενιζέλου 6 μ.μ.

Εργαζόμενοι-ες

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έρχεται στη ΔΕΘ για να εξαγγείλει τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης. Τα όποια ψίχουλα δήθεν «παροχών» ανακοινώσει δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια του λαού για να προχωρήσει η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα. Τα ψίχουλα δεν μπορούν να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η εργατική τάξη και ο λαός και την παραπέρα επιδείνωσή της από τις νέες αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ακρίβεια βρίσκεται στα ύψη και ο μισθός τελειώνει στις 20 ημέρες. Η φτώχεια και η ανεργία κυριαρχούν σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα. 6ήμερη εργασία με ατέλειωτα ωράρια, από το πρωί ως το βράδυ. Τα εργατικά «ατυχήματα» διαδέχονται το ένα το άλλο. Λαός και νεολαία ένα ακόμα καλοκαίρι δούλεψαν σαν δούλοι στα τουριστικά κάτεργα. Οι πλειστηριασμοί κατοικιών συνεχίζονται κανονικά. Η υγεία ιδιωτικοποιείται, σχολεία συγχωνεύονται μαζικά και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έρχονται για να διαλύσουν τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Οι φωτιές του καλοκαιριού ήταν για άλλη μια χρονιά ανεξέλεγκτες γιατί η πολιτική προστασία έχει εγκαταλειφθεί, αποδιοργανωθεί και αποστελεχωθεί. Τα βουνά και τα δάση της χώρας καταστρέφονται από τις ανεμογεννήτριες. Οι εικόνες περιοχών της Θεσσαλίας που πλημμύρισαν, των νεκρών ψαριών στο Βόλο αποτελούν κάποια ακόμα από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της κυβερνητικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί ακάθεκτα την πολιτική του ιμπεριαλισμού και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου: βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, τσάκισμα κάθε κοινωνικής παροχής, καταστροφή του τόπου με την παράδοση των πάντων να γίνουν βορά του ιδιωτικού ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου. Για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής ενισχύει αδιάκοπα τους κατασταλτικούς μηχανισμούς κατά των λαϊκών αντιδράσεων.

Ταυτόχρονα, έχει μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση. Όλη η χώρα έχει δοθεί στα πολεμικά σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού. Παραδίδει όπλα στον Ζελένσκι και εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην αντιπαράθεση των δυτικών ιμπεριαλιστών με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό. Είναι πολύ επικίνδυνη για το λαό μας αυτή η εμπλοκή, καθώς τώρα και τα δύο στρατόπεδα διευρύνουν διαρκώς την πολεμική αντιπαράθεση. Στο άλλο μέτωπο, στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα συνεχίζει να στοιχίζεται με τους σιωνιστές δολοφόνους του Παλαιστινιακού λαού, τροφοδοτεί με καύσιμα την ισραηλινή πολεμική μηχανή κι έχει στείλει φρεγάτα ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και της Υεμένης, γιατί αυτό επιβάλλουν οι αμερικανονατοϊκοί «προστάτες».

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία ένα δρόμο έχουν: τον μαζικό εξωκοινοβουλευτικό αγώνα. Πρέπει τώρα να δυναμώσουν τα συνδικάτα, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς. Πρέπει τώρα να οργανωθούν ενωτικές κινητοποιήσεις και απεργίες, με συνέχεια και προοπτική, για να μπει ένας φραγμός στη βάρβαρη αυτή πολιτική. Ψευτοαντιπολίτευση και συμβιβασμένες ηγεσίες θέλουν μια κινητοποίηση στη ΔΕΘ που να είναι ντουφεκιά στον αέρα. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού πρέπει να την κάνει αρχή μαζικών αγώνων, γιατί αυτός είναι ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος.

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ – 8ΩΡΟ, 5ΗΜΕΡΟ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το