Οι εικόνες από το άψυχο σώμα του 37χρονου διανομέα, μετανάστη από το Πακιστάν που βρέθηκε νεκρός μέσα στο Α/Τ του Αγίου Παντελεήμονα προκαλούν ανατριχίλα. Η οργή ξεχειλίζει για κάθε δημοκράτη στο άκουσμα ότι ελάχιστα 24ωρα αργότερα ένας ακόμα μετανάστης από το Μπαγκλαντές, ηλικίας 29 χρόνων, βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο Α/Τ Ομονοίας. Η κυβερνητική πολιτική του ρατσισμού και της ξενοφοβίας είναι αυτή που αποθρασύνει τις κρατικές δυνάμεις καταστολής που οπλίζει το χέρι τους και δεν διστάζει να σκορπίσει το θάνατο.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν φορείς και συλλογικότητες το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 2:30μμ στην πλ. Βικτωρίας

Να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου των δύο μεταναστών – κάτω η πολιτική του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

Ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες από το σώμα του 37χρονου μετανάστη διανομέα από το Πακιστάν Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, ο οποίος, μετά από ημέρες αναζητήσεων από την οικογένειά του, βρέθηκε νεκρός με εμφανή σημάδια από χτυπήματα στο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα, στις 21 Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, το επίσημο πιστοποιητικό του ιατροδικαστή κάνει λόγο για απροσδιόριστη αιτία θανάτου, καταγράφει όμως ρητά τα προθανάτια τραύματα σε όλο το σώμα του θύματος, ως αποτέλεσμα ξυλοδαρμού. Πλέον αναμένονται οι μακροσκοπικές εξετάσεις που θα ρίξουν περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ και αν αυτός πέθανε τελικά από χτυπήματα.

Η εξαφάνιση και οι δικαιολογίες της ΕΛΑΣ

Η οικογένεια του μετανάστη από το Πακιστάν δεν γνώριζε επί ημέρες το μέρος που κρατιόταν ο άνθρωπός τους και συγκεκριμένα από τις 1 3 Σεπτέμβρη που συνελήφθη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ομόνοιας μετά από μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Αφού, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του 37χρονου, πέρασε από συνολικά τέσσερα αστυνομικά τμήματα -Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού, Ν. Ιωνίας – οδηγήθηκε στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, όπου τελικά παραλήφθηκε νεκρός, το πρωί της 21ης Σεπτέμβρη.

Σημειώνεται ότι ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ βρέθηκε νεκρός στην αίθουσα προσωρινής κράτησης, το μοναδικό μέρος του τμήματος όπου όλως τυχαίως δεν υπάρχουν κάμερες. Το ίδιο ισχύει και για το περιστατικό που, όπως διατείνονται οι αστυνομικοί, οδήγησε στη σύλληψή του, ότι δηλαδή έφερε χτυπήματα από ξυλοδαρμό από άλλα άτομα, ενώ κάποια από τα τραύματα τα απέκτησε από το σπάσιμο του νιπτήρα του μπάνιου.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί που κατέγραψαν το συμβάν έκαναν λόγο για «άστεγο» που «δεν μιλούσε ελληνικά», αντιθέτως σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος που προσκόμισε σχετικά έγγραφα στις Αρχές, ο 37χρονος ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια και μιλούσε πολύ καλά τη γλώσσα. ∆ιαθέτει δε νομιμοποιητικά έγγραφα, μισθωμένη κατοικία στο όνομά του και αναρτημένα ένσημα στην ΕΡΓΑΝΗ από τη δουλειά του ως διανομέας.

«Ηθικός αυτουργός η πολιτική του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της αστυνομικής βίας»

Όπως σημειώνει το Μ-Λ ΚΚΕ μεταξύ άλλων σε σχόλιό του για το νεκρό μετανάστη: «Ηθικός αυτουργός η πολιτική του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η πολιτική της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας». Παράλληλα, ζητά «να τιμωρηθούν τώρα οι φυσικοί αυτουργοί».

Και πώς να μην είναι άλλωστε ηθικός αυτουργός η κυβερνητική πολιτική των κλειστών συνόρων και των τειχών σε θάλασσα και στεριά που δαιμονοποιεί τους μετανάστες καθημερινά για τα προβλήματα που η ίδια γεννά, που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο, τούς φυλακίζει σε υποτιθέμενα «κέντρα υποδοχής» και τούς μετατρέπει σε υποχείριο για πολιτικά παιχνίδια.

Είναι η ίδια πολιτική που «φουσκώνει τα πανιά» της ακροδεξιάς και ενσωματώνει όλο το ξενοφοβικό δηλητήριο, κανονικοποιώντας επί της ουσίας το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, μετατρέποντάς τα σε επίσημο αφήγημα που προβάλλεται από κυβερνητικά στελέχη και «γαλάζιους» βουλευτές καθημερινά.

Απαγχονισμένος στο ΑΤ Ομονοίας ένας ακόμα μετανάστης

∆εν πρόλαβε να γίνει γνωστή η υπόθεση του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ και ένας ακόμα μετανάστης, 29 χρονών από το Μπαγκλαντές, βρέθηκε απαγχονισμένος το πρωί της περασμένης Τρίτης μέσα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 29χρονος είχε συλληφθεί το προηγούμενο βράδυ για πρόκληση φθορών σε περιπολικό. Ο συγκεκριμένος νεαρός μετανάστης είχε βρεθεί, όπως αναφέρει η αστυνομία, απαγχονισμένος σε χώρο των κρατητηρίων μαζί με ακόμα 11 κρατούμενους.

Να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου των δύο μεταναστών

Κάτω η κυβερνητική πολιτική του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το