Μ-Λ ΚΚΕ (ΚΟ Ικαρίας)

Η κομματική οργάνωση Ικαρίας του Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε συντοπίτης μας στις 10 Αυγούστου στη Μεσακτή. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της με την ευχή να αφήσει πίσω το συντομότερο δυνατό τις συνέπειες αυτού του αποτρόπαιου περιστατικού.

Η συγκεκριμένη επίθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Στην Ικαρία το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα γεγονότα που σε κάθε περίπτωση έχουν την σφραγίδα ακροδεξιών πρακτικών και αντιλήψεων. Πέρυσι είχαμε την ίδια περίοδο άγριο ξυλοδαρμό τουριστών στο πανηγύρι του Καραβόσταμου. Ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία της Ικαρίας γράφονται όλο και πιο συχνά φασιστικά συνθήματα, ενώ πυκνώνουν διαρκώς στο διαδίκτυο και οι σχετικές απαράδεκτες αναρτήσεις και σχόλια που αφορούν περιστατικά στην Ικαρία.

Το περιστατικό της 10ης Αυγούστου, συντάραξε την τοπική κοινωνία επειδή ακριβώς όλοι συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν μια «ατυχής στιγμή». Ήταν μια ακόμη εκδήλωση μίσους και ακροδεξιού τραμπουκισμού. Είναι μία ακόμη στιγμή μιας κοινωνίας που σαπίζει. Οι όλο και πιο συχνές εικόνες βίας και παρακμής σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής αποτελούν φαινόμενα και εκδηλώσεις αυτού του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. Από τα γήπεδα και τους καταπέλτες των πλοίων, μέχρι τα ζητήματα των ναρκωτικών, της μαστροπείας και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών, είναι ορατή η βία που καθημερινά γεννάει το σύστημά τους.

Για αυτό το λόγο τέτοιες πρακτικές όπως η τελευταία άγρια επίθεση στον Κώστα Ζ. πρέπει να καταδικαστούν απερίφραστα από κάθε προοδευτική συλλογικότητα, από κάθε φορέα και από κάθε κάτοικο της Ικαρίας. Πολύ περισσότερο όταν τέτοια περιστατικά επαναλαμβάνονται και μάλιστα με την εμπλοκή ίδιων ατόμων. Η Ικαριακή κοινωνία πρέπει να επιδείξει την μέγιστη επαγρύπνηση και κινητοποίηση ενάντια σε κάθε τέτοια ακροδεξιάς κοπής πρακτική. Η Κ.Ο. Ικαρίας του Μ-Λ ΚΚΕ σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση παλεύει και καλεί να υπάρξει το επόμενο διάστημα η μέγιστη δυνατή συσπείρωση και πάλη ενάντια στους κινδύνους που εγκυμονεί η επανεμφάνιση φασιστικών ιδεών και πρακτικών στο νησί. Και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι αντικειμενικός ανεξάρτητα με τα αν το συνειδητοποιούν οι φορείς του ή όχι.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το