Σοβαρά εκτεθειμένο ξανά το Τελ Αβίβ – Δεν έχει σχολιάσει ακόμη η Ουάσινγκτον – Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι εξετάζει την καταγγελία

Μια εξέλιξη που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις έρχεται από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου μια ακτιβίστρια που συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της επέκτασης των εποικισμών έπεσε νεκρή από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.

Όπως μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, πρόκειται για την Aysenur Ezgi Eygi, Αμερικανίδα τουρκικής καταγωγής, η οποία δέχθηκε σφαίρες στο κεφάλι.

Ο Φουάντ Ναφάα, διοικητής του νοσοκομείου Ραφίντια στη Ναμπλούς, δήλωσε στο Reuters ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. «Προσπαθήσαμε να της κάνουμε ανάνηψη, αλλά δυστυχώς πέθανε», είπε.

Το WAFA μετέδωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας πορείας διαμαρτυρίας από ακτιβιστές στην Μπεϊτά, μια πόλη κοντά στην πόλη Ναμπλούς που έχει βιώσει επανειλημμένες επιθέσεις από εποίκους.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι εξετάζει το δημοσίευμα. Η αμερικανική πρεσβεία δεν έχει προβεί προς το παρόν σε σχόλιο.

Ο κυβερνήτης της Ναμπλούς, Γκασάν Ναγκλάς καταδίκασε τη δολοφονία της 26χρονης υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές.

«Έχασε τη ζωή της μια ξένη υπήκοος Αμερικανικής εθνικότητας στη διάρκεια μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας. Όλα τα νομικά μέσα πρέπει να προχωρήσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Οι σφαίρες δεν κάνουν διαχωρισμούς ανάμεσα σε Παλαιστίνιους, παιδιά, γυναίκες ή οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα. Τώρα έχασε τη ζωή της, είναι Αμερικανή πολίτης, κάτι που σημαίνει ότι ο Ισραήλ πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές. Ζητάμε από τον πρόεδρο Μπάιντεν να σταματήσει να στηρίζει το κράτος που καταλαμβάνει εδάφη, βομβαρδίζει νοσοκομεία, σκοτώνει παιδιά και σκοτώνει ξένους, ανάμεσά τους Αμερικανούς πολίτες» ανέφερε στη δήλωσή του.

Μετά από την είδηση του θανάτου της 26χρονης μια ομάδα Ισραηλινών εποίκων επιτέθηκε σε παλαιστινιακό χωριό κοντά στη Ναμπλούς πετώντας πέτρες σε σπίτια και χτυπώντας τουλάχιστον έναν κάτοικο.

πηγή: efsyn.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το