Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Δελτίο Τύπου

🔴Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης θρηνεί τον μεγάλο εθνικό ηγέτη, τον μάρτυρα Γιαχία Σινουάρ «Αμπού Ιμπραήμ», τον επικεφαλής του κινήματος ΧΑΜΑΣ, τον μηχανικό του έπους της “Πλημμύρας του Αλ-Άκσα” και ένα από τα πιο εξέχοντα σύμβολα του Παλαιστινιακού αγώνα.

Με μεγάλη υπερηφάνεια και τιμή, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στο όνομα του Γενικού του Γραμματέα και του αναπληρωτή του, θρηνεί τον ήρωα της Παλαιστίνης και μάρτυρα της, τον μεγάλο εθνικό ηγέτη, μαχητή, αγωνιστή της Αντίστασης και ελεύθερο φυλακισμένο, τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος ΧΑΜΑΣ, τον μάρτυρα Γιαχία Σινουάρ «Αμπού Ιμπραήμ», τον μηχανικό του έπους της “Πλημμύρας του Αλ-Άκσα” και ήρωα της Μάχης του “Σπαθιού της Ιερουσαλήμ”. Μαρτύρησε σε ηρωική σύγκρουση στη Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας, μαζί με έναν αριθμό συντρόφων του, εντασσόμενος στο καραβάνι των μεγάλων μαρτύρων της πατρίδας και του δίκαιου αγώνα της Παλαιστίνης, για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του αραβικού έθνους.

Η Παλαιστίνη, ο εθνικός αγώνας και ζήτημα της Παλαιστίνης, οι παρατάξεις της Αντίστασης και το σύνολο του έθνους έχασαν έναν μεγάλο ηγέτη που ποτέ δεν υποχώρησε. Αφιέρωσε τη ζωή του στην αντίσταση, υπερασπιζόμενος σθεναρά τα δικαιώματα του λαού και της γης του, ενσαρκώνοντας στη ζωή του ένα εξαιρετικό πρότυπο μαχητή που ήταν δεμένος με τις ανησυχίες του λαού του. Ο μαρτυρικός του θάνατος, ενώ πολεμούσε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της Παλαιστίνης, θα τον κρατάει αθάνατο στη μνήμη του έθνους ως ανίκητο ηγέτη, ο οποίος δεν δίστασε να πάρει το δρόμο που κατέκτησε στις πιο έντιμες θέσεις, πολεμώντας και υπερασπίζοντας τον λαό του, προς τη νίκη ή το μαρτύριο.

Με τον αγώνα και τις θέσεις του, ο μεγάλος μάρτυρας υπήρξε σύμβολο ανθεκτικότητας, θέλησης, σταθερότητας και σιδερένιου χαρακτήρα που δεν γνωρίζει υποταγή ή ήττα. Έπαιξε πρωτοποριακό ρόλο στην ανάπτυξη της Αντίστασης και συνέβαλε αποτελεσματικά, με μια ομάδα μαχητών από διάφορες παρατάξεις, στην ηγεσία του κινήματος των φυλακισμένων κατά τη διάρκεια των μακρών χρόνων της φυλάκισής του, δίνοντας ηρωικές μάχες εναντίον της διοίκησης των φυλακών, πάντα τονίζοντας την ενότητα των γραμμών της Αντίστασης στην αντιμετώπιση της Κατοχής, την οποία ενίσχυσε και μετά την απελευθέρωσή του.

Ο μάρτυρας απέδειξε την ικανότητα και το θάρρος του στην ηγεσία της στρατιωτικής και πολιτικής αντίστασης και δεν υποχώρησε από καμία εθνική σταθερά. Η φωνή του ήταν βροντερή στην υπεράσπιση των φυλακισμένων και του Παλαιστινιακού ζητήματος, σταθερός στις θέσεις του, και συνειδητοποιημένος για τη σημασία της εθνικής ενότητας και της κοινής αντίστασης.

Το Λαϊκό Μέτωπο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του ηγέτη μάρτυρα Αμπού Ιμπραήμ και στους αδελφούς στο κίνημα ΧΑΜΑΣ, τονίζοντας ότι το αίμα των ηρωικών ηγετών δεν θα χυθεί μάταια. Ότι το μαρτύριο του ηγέτη αποτελεί νέο καύσιμο για τη φωτιά της αντίστασης και το καθαρό του αίμα θα παραμείνει μάρτυρας ότι αυτός ο λαός δεν νικιέται, αλλά αντίθετα η αποφασιστικότητά του αυξάνεται όποτε ο εχθρός προσπαθεί να σβήσει τη φλόγα του αγώνα του.  Όποτε ο εχθρός πιστεύει ότι με τη δολοφονία ενός ηγέτη θα εξαλείψει την αντίσταση, δεκάδες νέοι ηγέτες γεννιούνται από το αίμα του, πιο ανθεκτικοί και αποφασισμένοι. Η εμπειρία έχει επιβεβαιώσει ότι το μαρτύριο των ηγετών δεν σταματά την πορεία, αλλά μάλλον την εδραιώνει και ανάβει τις αρένες της αντιπαράθεσης. Και αυτό είναι που θα συμβεί.

Δόξα και αθανασία στους μάρτυρες… και αναπόφευκτη νίκη για την Παλαιστίνη.

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Πολιτικό Γραφείο

18 Οκτωβρίου 2024

*****

Ανακοίνωση της ΧΑΜΑΣ για το θάνατο του ηγέτη της Γιάχια Σινουάρ

Παραθέτουμε ορισμένα σημεία της:

…Με όλη την έννοια της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας και της τιμής, το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης-ΧΑΜΑΣ θρηνεί ενώπιον του Παλαιστινιακού λαό μας, ενώπιον ολόκληρου του έθνους μας και ενώπιον των ελεύθερων λαών του κόσμου έναν άνθρωπο ευγενικού χαρακτήρα και θάρρους. Έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην Παλαιστίνη και θυσίασε την ψυχή του για τον Θεό στο δρόμο για την απελευθέρωσή της, εκπληρώνοντας την υπόσχεση του Θεού αφού επιλέχθηκε ως μάρτυρας ανάμεσα στους συναγωνιστές του μάρτυρες…

…Θρηνούμε τον μεγάλο εθνικό ηγέτη, τον μάρτυρα Γιαχία Σινουάρ (Αμπού Ιμπραήμ), επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της ΧΑΜΑΣ και Διοικητή της Μάχης της “Πλημμύρας του Αλ-Άκσα”…

…Ανυψώθηκε ως ηρωικός μάρτυρας, αντιμετωπίζοντας τις δυνάμεις κατοχής στην πρώτη γραμμή, κρατώντας το όπλο του, κινούμενος σε όλα τα σημεία μάχης, σταθερός και αποφασιστικός στη μαρτυρική γη της Γάζας, υπερασπιζόμενος την Παλαιστίνη και τα ιερά της. Ενέπνευσε αντοχή, υπομονή και το πνεύμα της αντίστασης.

*****

Ο ηγέτης του κινήματος ΧΑΜΑΣ στη Γάζα Χαλίλ αλ-Χάγια:

○ “Ο διοικητής Γιάχια Σινουάρ μαρτύρησε, προελαύνοντας και μη υποχωρώντας μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Ήταν ακλόνητος στη γη της Γάζας και εμπνευσμένος στο να ανάψει το πνεύμα της ακλόνητης στάσης”.

○ “Ο Σινουάρ ήταν η συνέχεια του καραβανιού των μεγάλων μαρτύρων στα χνάρια του ιδρυτή Sheikh Ahmed Yassin”

○ “Βεβαιώνουμε ότι αυτό το αίμα θα συνεχίσει να αποτελεί κίνητρο για μεγαλύτερη σταθερότητα και για τη ΧΑΜΑΣ να συνεχίσει στο δρόμο των μαρτύρων μέχρι την πλήρη απελευθέρωση”.

○ “Η ΧΑΜΑΣ θα συνεχίσει μέχρι την εγκαθίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους σε όλο το Παλαιστινιακό έδαφος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ”.

○ “Οι φυλακισμένοι που κρατούνται στη Γάζα δεν θα επιστρέψουν αν δεν σταματήσει η επίθεση, αν δεν αποσυρθεί πλήρως ο στρατός από τη Λωρίδα και αν δεν απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι μας από τις φυλακές της Κατοχής”

*****

Ανακοίνωση των Ταξιαρχιών του μάρτυρα Ιζ Ελ-Ντιν Κασάμ, της ένοπλης πτέρυγας της ΧΑΜΑΣ για το θάνατο του Γιάχια Σινουάρ 

Στο όνομα του Θεού, του Πανάγαθου, του Ελεήμονος

“Και μη θεωρείτε αυτούς που έχουν σκοτωθεί για τον σκοπό του Θεού ως νεκρούς- αντίθετα, είναι ζωντανοί με τον Κύριό τους, λαμβάνοντας προμήθειες”.

Γιοι του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού μας…

Ω μάζες του αραβικού και ισλαμικού μας έθνους:

Οι Ταξιαρχίες του μάρτυρα Ιζ Ελ-Ντιν Κασάμ εξυψώνουν την ανάβαση του μεγάλου μάρτυρα ηγέτη Γιάχια Σινουαρ “Αμπού Ιμπραήμ”, ηγέτη του Ισλαμικού Αντιστασιακού Κινήματος-ΧΑΜΑΣ, ο οποίος ανέβηκε, προχωρώντας και όχι υποχωρώντας, στην πιο έντιμη από τις μάχες για την υπεράσπιση του ευλογημένου τεμένους Aλ-Άκσα και του λαού μας και των νόμιμων δικαιωμάτων του. Είναι πηγή υπερηφάνειας για το Κίνημά μας να παρουσιάζει ηγέτες μπροστά από στρατιώτες και για τους ηγέτες του να ηγούνται της φάλαγγας των μαρτύρων του λαού μας που έδωσαν τη ζωή και το αίμα τους για χάρη του Θεού και στο δρόμο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Είναι πηγή υπερηφάνειας για τον ηγέτη του να μαρτυρεί ανάμεσα στους μαχόμενους αδελφούς του, ένας ήρωας που εμπλέκεται στη μάχη με τους εισβολείς που νόμιζαν ότι η Γάζα θα μπορούσε να είναι μια εύκολη λεία για τον δειλό στρατό τους.

Το ταξίδι του ηγέτη μας Αμπού Ιμπραήμ ήταν ένα έντιμο ταξίδι ιερού πολέμου, κατά τη διάρκεια του οποίου ανήκε στην ιδρυτική γενιά του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης, της ΧΑΜΑΣ, και των στρατιωτικών μηχανισμών και των μηχανισμών ασφαλείας της. Θυσίασε την ακμή της νιότης του ως κρατούμενος στις φυλακές της Κατοχής για περισσότερα από είκοσι χρόνια πριν απελευθερωθεί με το κεφάλι ψηλά στη συμφωνία “Πίστη των Ελεύθερων”. Μόλις αποφυλακίστηκε, επέμεινε να συνεχίσει το ταξίδι του ιερού πολέμου αρνούμενος να ξεκουραστεί. Επέβλεπε το στρατιωτικό έργο του Κινήματος στις τρεις περιοχές και είχε σημαντικό ρόλο στην πορεία ενοποίησης των μετώπων αντίστασης στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια ηγήθηκε του Κινήματος στη Γάζα και η περίοδος της ηγεσίας του αποτέλεσε μια ποιοτική αλλαγή στο υπερασπιστικό, πολιτικό και στρατιωτικό του ταξίδι που κορυφώθηκε με την “Πλημμύρα του Αλ-Άκσα” και στο δρόμο των εθνικών σχέσεων και του κοινού αντιστασιακού έργου. Αργότερα ηγήθηκε του Κινήματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μετά το μαρτύριο του μεγάλου ηγέτη Ισμαήλ Χανίγια.

Όταν οι ομάδες αντίστασης, με πρώτη τη ΧΑΜΑΣ, αποφάσισαν να μπουν σε αυτή τη μεγάλη, αποφασιστική μάχη στην ιστορία του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και της πορείας του έθνους μας, γνώριζαν ότι το τίμημα της απελευθέρωσης θα ήταν πολύ υψηλό, ένα τίμημα που πλήρωσαν όλα τα έθνη πριν απελευθερωθούν από τους κατακτητές τους. Ήταν έτοιμοι να ηγηθούν στις τάξεις των θυσιασμένων, προσφέροντας τόσο ηγέτες όσο και στρατιώτες, αρνούμενοι να υποταχθούν στον εχθρό ή να παραμείνουν σιωπηλοί για την καταπίεση και την κλοπή των νόμιμων δικαιωμάτων του λαού μας. Ο ιερός πόλεμος μας δεν θα σταματήσει μέχρι να απελευθερωθεί η Παλαιστίνη, να εκδιωχθεί και ο τελευταίος σιωνιστής και να αποκατασταθούν όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι μετά από ένα χρόνο της μάχης της “Πλημμύρας του Αλ-Άκσα”, ο λαός μας δεν έχει λυγίσει ούτε παραδοθεί, παρά το τεράστιο κόστος και τα βάναυσα γενοκτονικά εγκλήματα της σιωνιστικής οντότητας.

Αυτός ο εγκληματικός εχθρός έχει αυταπάτες αν νομίζει ότι δολοφονώντας τους μεγάλους ηγέτες της Αντίστασης, όπως τον Σινουάρ, τον Χανίγια, τον Νασράλα, τον Αρούρι και άλλους, μπορεί να σβήσει τη φλόγα της αντίστασης ή να την ωθήσει σε υποχώρηση. Αντίθετα, θα συνεχίσει και θα κλιμακωθεί μέχρι να επιτευχθούν οι νόμιμοι στόχοι του λαού μας. Το μαρτύριο είναι το ύψιστο πράγμα που επιθυμούν οι ηγέτες μας και το αίμα τους θα είναι ένας φάρος που θα φωτίζει το δρόμο προς την απελευθέρωση και μια φωτιά που θα καίει τους επιτιθέμενους. Οι ηγέτες μας έχουν αφήσει πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες μαχητές από το λαό μας και το έθνος μας, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τη σιωνιστική κατοχή μέχρι η Παλαιστίνη και το τέμενος Αλ Άκσα να καθαριστούν από τη βρωμιά της και να σαρώσουν τη γη μας, Θεού θέλοντος.

Πράγματι, πρόκειται για έναν ιερό πόλεμο νίκης ή μαρτυρίου.

    e-prologos.gr

    Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το