Ο δεύτερος γύρος είναι η στιγμή να συγκριθούν προτάσεις σχετικά με θέματα σημαντικά για τη χώρα, όπως η εκπαίδευση. Ο Fernando Haddad (PT) ήταν υπουργός παιδείας στην κυβέρνηση Λούλα και δίνει κεντρική σημασία στο ζήτημα: Δημιούργησε το FUNDEB [1], το PROUNI [2], αύξησε τον αριθμό των παιδικών σταθμών, επέκτεινε και αναδιάρθρωσε το FIES [3], βοήθησε να φέρει τον προϋπολογισμό για την παιδεία στο 6% του ΑΕΠ (και προτείνει να τον οδηγήσει στο 10%). Μεταξύ των πολλών προτάσεών του για την κυβέρνηση είναι μια νέα μεταρρύθμιση της μέσης εκπαίδευσης και η επέκταση της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης – όσο περισσότερα παιδιά και έφηβοι περνούν στο σχολείο, τόσο μεγαλύτερη (κοινωνική) ένταξη. Αντίθετα ο υποψήφιος του PSL…

Ο Jair Bolsonaro υπερασπίστηκε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ακόμη και για μαθητές δημοτικού σχολείου. Για τον Bolsonaro, ο μαθητής θα μπορούσε να πάει στα σχολεία μόνο για να κάνει εξετάσεις και πρακτικές τάξεις, ανάλογα με την πειθαρχία. Ο υποψήφιος δήλωσε επίσης ότι αυτό το πρόγραμμα βοηθά να «κάνει πιο φτηνή» τη διδασκαλία. Σύμφωνα με τον Bolsonaro, θα ήταν για να αγωνιστούμε ενάντια στον «μαρξισμό» στα σχολεία. Ο Γερμανός φιλόσοφος και τα κείμενά του δεν εμφανίζονται καν στο δημοτικό σχολείο.

«Μίλησα πολύ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μου είπαν ότι βοηθάει στην καταπολέμηση του μαρξισμού. Μπορείτε να κάνετε εξ αποστάσεως μάθηση, βοηθήστε να την κάνετε φθηνότερη. Και αυτή τη μέρα ίσως είναι απαραίτητο» είπε ο υποψήφιος για την προεδρία, ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους σχετικά με τις προτάσεις για την εκπαίδευση.

Πηγή: lula.com.br

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το