Αργήσαμε, σύντροφε. Αργήσαμε πολύ.
Πρέπει να πούμε το δικό μας τραγούδι.

Φίλος έδωσε σε φίλο, τριαντάφυλλο με φύλλο. Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη (και σε μετάφραση: Η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα). Από ρητά για τη φιλία, σε γλώσσα αρχαία, νεοελληνική, λατινική, γαλλική, αγγλική και γερμανική, άφθονα. Ομοίως άφθονα και τα ρητά για την κατ’ επίφαση, την ψεύτικη, φιλία.

«Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί. Το καλό μας θέλουνε». Επέμενε από το 1971, ο Δήμος Σταρένιος, στην ταινία «Η Χαραυγή της Νίκης», συμβουλεύοντας τους κατοίκους Κρητικού χωριού να καρφώσουν στους Γερμανούς κατακτητές τους αντιφασίστες, δευτερόλεπτα πριν τους γαζώσει, όλους, το γερμανικό απόσπασμα. Δεν έφταιγε ο δόλιος ο Σταρένιος, αλλά ο σεναριογράφος που τον έβαλε να λέει αυτή την ατάκα, που ωστόσο έμελλε να μείνει ιστορική. Τόσο ιστορική, που την επαναλαμβάνουν και σήμερα πολιτικοί μας, σαν τον Άδωνη, τον Κυριάκο και πάει λέγοντας.

Εμείς, στο Ελλάντα, χαλί να μας πατήσουνε οι φίλοι μας. «Κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία στη Βόρεια Ελλάδα. Το κάνουμε νωρίτερα από ό,τι η Γερμανία. Πλέον οι άνθρωποί της θα πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν και βεβαίως θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες». Το είπε και το έκανε ο φίλος των Γερμανών, Κυριάκος. Για να έχουν δουλειά οι Γερμανοί εργαζόμενοι, εμείς τα κλείσαμε τα ορυχεία στη Βόρεια Ελλάδα. Τι θα κάνουν οι Βορειοελλαδίτες; Να κάνουν κάτι άλλο. Ας το βρουν αυτοί. Μόνοι τους. Μπορούν ας πούμε, να βρουν δουλειά ως κομπιουτεράδες στη Μάικροσοφτ του γνωστού Αμερικανού φιλάργυρου, Γκέιτς. Από τη στοά, κατευθείαν στον προγραμματισμό.

Αυτοί, πάλι, στο Γκερμανία, «αλησμονιούνται οι φιλιές, ξεχνιούνται οι αγάπες». Η γερμανική, ΒSH η οποία ανήκε κατά 50% στη Ζίμενς και κατά 50% στη Μπος και τώρα ανήκει εξ ολοκλήρου στη Bosch και έχει αγοράσει την ελληνική ΠΙΤΣΟΣ, κλείνει το εργοστάσιό της στην Αθήνα και το μεταφέρει στην… Τουρκία. Δει δη χρημάτων και πολιτικοστρατιωτικής επιρροής, Ω! Άνδρες Αθηναίοι. Να κάνετε κάτι άλλο, εσείς που θα χάσετε τη δουλειά σας. Στη Μάικροσοφτ παιδιά, ή στο εργοτάξιο στο Ελληνικό, που έσβησαν τις μηχανές οι μπουλντόζες, που ο Άδωνις θα τις άναβε μέχρι τα Χριστούγεννα του 2019.

Εμείς, στο Ελλάντα, χαλί να μας πατήσουνε οι φίλοι μας. Του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα πληρώνει ανελλιπώς και σχολαστικά το μερίδιό της στα έξοδα του ΝΑΤΟ. Η Γερμανία, πάλι, όχι. Μερίδιο στα έξοδα, για να μη ξεχνιόμαστε, δεν είναι οι μισθοί των δακτυλογράφων του ΝΑΤΟ, αλλά οι στρατιωτικές του επιχειρήσεις που ξεκληρίζουν λαούς ολόκληρους.

Και επειδή το ΝΑΤΟ είναι φίλοι μας και μας αγαπάνε, ο γενικός γραμματέας του, Γενς Στόλτενμπεργκ, έκανε γνωστή τη δημιουργία ενός στρατιωτικού Μηχανισμού Αποτροπής Εμπλοκών από τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας, με στόχο να περιοριστεί ο κίνδυνος ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ανοιχτής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τη διευκόλυνση της αποκλιμάκωσης της έντασης στη θάλασσα ή στον αέρα. Μπλέξαν οι γραμμέεες μας, μπλέξαν οι γραμμές…. Λόγω εμπλοκής, στα γρανάζια του μηχανισμού το «Ουρούτς Ρέις» είναι ξανά έξω από το Καστελόριζο, το «Μπαρμπαρός» νότια της Κύπρου και το «Γιαβούζ» θα επιστρέψει στην περιοχή συνοδευόμενο από σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Λόγω της ίδιας εμπλοκής, η περίκλειστη Αμμόχωστος στην μαρτυρική Κύπρο «Άνοιξε». Άκου ρήμα που βρήκαν να χρησιμοποιήσουν για την ξεδιάντροπη προσπάθεια νέας κατοχής τμήματος του νησιού, παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ: «Άνοιξε»

Συμπέρασμα;
Καλλιά ’χω να ’χω δυό εχθρούς να με κατηγορούνε
παρά δυο φίλους ψεύτικους να λεν πως μ’ αγαπούνε.

★★★

Η στήλη, προσπαθεί να σας έχει πάντα πληροφορημένους, ως αναγνώστες. Μάθετε λοιπόν πως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε ο ασθενής με κορονοϊό, που το έσκασε από το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο, όταν του ανακοινώθηκε πως νοσεί από τον ιό. Βρέθηκε στο Λευκό Οίκο των ΗΠΑ και δήλωσε πως σε μερικές μέρες, απαλλάχτηκε από τον ιό. Δεν πρόκειται, για άνθρωπο. Πρόκειται για τον σούπερμαν αυτοπροσώπως. Το μόνο που μένει να δούμε, μετά τις εξελίξεις, είναι τον Τραμπ να φοράει τη μπέρτα του σούπερμαν.

Τάνια Ζωγράφου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το