Οι ταγοί της «δημοκρατικής» και «ελεύθερης» Δύσης κλιμακώνουν τις αφόρητες πιέσεις, τους ωμούς εκβιασμούς και εντείνουν την ανάμειξή τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Γεωργίας, χαρακτηρίζοντας «νόθες» τις εκλογές της 26ης Οκτώβρη καθώς τα αποτελέσματα δεν τους ήταν αρεστά. Επιχειρούν με δεκανίκι τους την Ζουραμπισβίλι και όχημα τις υποκινούμενες φιλοδυτικές «διαδηλώσεις αλά Μαϊντάν» να δαιμονοποιήσουν, να υπονομεύσουν και τελικά να πετύχουν τη «βελούδινη» ανατροπή του ευρωσκεπτικιστή Κομπαχίτζε. Ο τελευταίος, ως γνωστόν, απάντησε στις εξωφρενικές και απροκάλυπτες επεμβάσεις των αμερικανοευρωπαίων (που αντιμετωπίζουν τη Γεωργία ως μπανανία, απαιτώντας ακόμα και «την κατάργηση της εθνικής νομοθεσίας που υπονομεύει τις θεμελιώδεις ελευθερίες») με το πάγωμα των ενταξιακών διαδικασιών στην ΕΕ ως το 2028. Προχώρησε παράλληλα στη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου από τη Βουλή, με τη δυτικόδουλη αντιπολίτευση να προβαίνει σε «λευκή απεργία».

Πιο συγκεκριμένα τα ηττημένα φιλοδυτικά κόμματα, που συνασπίστηκαν άρον άρον παραμονές των εκλογών από την πρόθυμη Ζουραμπισβίλι σε μια πολύχρωμη κουρελού με μοναδικό σκοπό την ήττα του Κομπαχίτζε, αρνήθηκαν να καταλάβουν τις έδρες τους και να προτείνουν νέο υποψήφιο, μιας και απορρίπτουν το αποτέλεσμα της 26ης Οκτώβρη. Αν και νέος πρόεδρος αναδείχτηκε ο ακροδεξιός φίλα προσκείμενος στον Κομπαχίτζε, Καβελασβίλι, η Ζουραμπισβίλι, σε μια επίδειξη αυτογελοιοποίησης, αυτοαναγορεύτηκε με τις πλάτες των αμερικανονατοϊκών προστατών της σαν «άλλος Γκουαϊδό» ως η «μόνη νόμιμη πρόεδρος» της χώρας. Υποσχέθηκε να συνεχίσει «τον αγώνα κατά του κυβερνώντος κόμματος», ωστόσο οι πολύχρωμες διαδηλώσεις στις οποίες κάλεσε με τις ευλογίες των ξένων αφεντικών της υπολείπονται κατά πολύ των προσδοκιών των πραξικοπηματιών. Προσπαθώντας παράλληλα να διατηρήσει τα ερείσματά της και στον στρατό, αυτή η μαριονέτα των δυτικών δήλωσε ότι «θα παραμείνει κοντά σε αυτόν και ότι θα παραμείνει αρχηγός του».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κ. Κάλας, δήλωσε πως «εξετάζεται η επιβολή κυρώσεων εναντίον γεωργιανών αξιωματούχων, με αφορμή τη συστηματική και βίαιη καταστολή των φιλοευρωπαϊκών διαδηλώσεων». Με την επιβολή κυρώσεων δε συμφωνεί η Ουγγαρία, η Σλοβακία και μια ακόμα ευρωπαϊκή χώρα. Σε κάθε περίπτωση οι ακραιφνώς αμερικανόδουλες χώρες της Βαλτικής, σαν έτοιμες από καιρό, έχουν ήδη απαγορεύσει την είσοδο γεωργιανών αξιωματούχων, όπως του υπουργού εσωτερικών, αλλά και του δισεκατομμυριούχου Ιβανισβίλι, ο οποίος θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από τον Κομπαχίτζε κινώντας τα νήματα της εξουσίας.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν με τη σειρά τους την επιβολή κυρώσεων στον Ιβανισβίλι, με τον Μπλίνκεν θρασύτατα να κατηγορεί τον Γεωργιανό μεγιστάνα πως «υπονομεύει το δημοκρατικό και ευρωατλαντικό μέλλον της Γεωργίας προς όφελος της ρωσικής ομοσπονδίας». Σε μια παράλληλη εξέλιξη στη γειτονική Αμπχαζία, ένας βουλευτής πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο κτίριο του κοινοβουλίου. Ο Β. Γκολάντζια υπέκυψε στα τραύματά του ενώ ένας άλλος βουλευτής τραυματίστηκε στο χέρι. Το ΥΠΕΣ ταυτοποίησε τον βουλευτή Χαραζία ως ύποπτο για το περιστατικό. Να θυμίσουμε ότι η Αμπχαζία βρίσκεται σε κρίση από τον περασμένο Νοέμβρη, όταν διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για την εμβληματική συμφωνία επενδύσεων με τη Ρωσία, ωθώντας σε παραίτηση τον πρόεδρο Μπζάνια. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είχαν αντιταχθεί στη συμφωνία που τελικά καταψηφίστηκε. Με την εν λόγω συμφωνία παραδίδεται γη και ύδωρ στον ρώσικο ιμπεριαλισμό (υποδομές, κινητή και ακίνητη περιουσία). Από την πλευρά της η Ρωσία, που έχει αναγνωρίσει την «ανεξαρτησία» της Αμπχαζίας και χρηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό τον προϋπολογισμό της, επιδιώκει να μετατρέψει για τους δισεκατομμυριούχους ολιγάρχες της την εν λόγω περιοχή σε ένα απέραντο επενδυτικό Ελντοράντο.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το