Οι δραματικές εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ είναι αποτέλεσμα του κυβερνητικού σχεδιασμού ώστε να μπει λουκέτο, ολοκληρώνοντας το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, της επιχείρησης, των τοπικών κοινωνιών που δραστηριοποιείται η εταιρεία και της εθνικής οικονομίας. Ενός σχεδίου που στο όνομα της «εξυγίανσης» σταμάτησε εδώ και τέσσερα χρόνια την παραγωγική δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ, την ώρα που εκτοξεύονταν η τιμή του νικελίου, βουλιάζοντας ακόμη περισσότερο την εταιρεία και σπρώχνοντας τους εργαζόμενους στην έξοδο.


Κυρίως όμως, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ που επέβαλε το ξεπούλημα, τον τεμαχισμό και τη διάλυση της μεγαλύτερης παραγωγού σιδηρονικελίου στην Ευρώπη και μιας από τις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου προς όφελος των ξένων μεταλλευτικών πολυεθνικών, των μονοπωλίων ανοξείδωτου χάλυβα και των ντόπιων μεταπρατών τους που θέλουν να μετατρέψουν το εργοστάσιο σε scrap και να ξεπουλήσουν τον ορυκτό πλούτο της πατρίδας μας.

Σήμερα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους, με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού, σε ένδειξη στήριξης στον αγώνα τους.

Αφορμή για την κινητοποίηση, η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ που κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σε νομοσχέδιο το οποίο ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία για τα αυτοκινούμενα οχήματα, με την οποία επιταχύνει το κλείσιμο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και την απόλυση των εργαζομένων.

Μετά τη μικρή δικαστική νίκη που πέτυχαν οι εργαζόμενοι την Τρίτη, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σύντομα για να αποτρέψουν να ψηφισθεί η κατάπτυστη τροπολογία στη Βουλή και απαιτούν την απόσυρσή της.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστικοί φορείς, και με στάσεις εργασίας, απλώνοντας ομπρέλα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της μεταλλουργίας και στον πολύχρονο, υποδειγματικό αγώνα που δίνουν.

Στη συγκέντρωση πήρε μέρος και η ΕΡΓ.Α.Σ με δικό της μαχητικό μπλοκ, σημαίες, ντουντούκα ενώ μοιράστηκαν και εκατοντάδες προκηρύξεις.

Η πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών κινείται προς την πλατεία Συντάγματος, με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» και «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το