ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ 93η ΓΣ ΔΟΕ

ΓΙΑ ΑΣΕΠ-ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ, ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Το ΥΠΑΙΘΑ και η κυβέρνηση ετοιμάζονται να φέρουν μέσα στο καλοκαίρι νέο νομοσχέδιο-σκούπα, που τα έχει όλα. Το νομοσχέδιο για το λεγόμενο «νέο σχολείο» μας επιφυλάσσει υποβάθμιση και διάλυση της

ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, «ελεύθερη» επιλογή σχολείου από τους γονείς, αυστηροποίηση της αξιολόγησης, «ψηφιακό» σχολείο (δηλαδή πετσόκομμα προσλήψεων, περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, κλείσιμο σχολείων κλπ) ΚΑΙ νέο σύστημα προσλήψεων/ διορισμών, προσοντολόγιο μαζί με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ!! Ούτε να το σκέφτεστε!!

Το ΥΠΑΙΘΑ και η κυβέρνηση της ΝΔ ψάχνουν να προσθέσουν μια ακόμα αξιολογική κρησάρα. Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ καταργεί το αυτονόητο επαγγελματικό προσόν που παρέχει το πτυχίο μια και το αποτέλεσμα της κατάταξης στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ είναι αυτό που καθορίζει αν δικαιούται ο εκπαιδευτικός να είναι στους πίνακες προσλήψεων αναπληρωτών και μονίμων. Το προσοντολόγιο και ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ επιδιώκουν να αναιρέσουν την πεποίθηση του αναπληρωτή και του πτυχιούχου ότι τους αναλογεί μια θέση εργασίας στην εκπαίδευση και να διαμορφωθεί μια νέα συλλογική συνείδηση υποψηφίου, που δεν θα θεωρεί ότι “δικαιούται” οποιαδήποτε πρόσβαση στην εκπαίδευση παρά μόνο υπό την προϋπόθεση συγκέντρωσης προσόντων και επιτυχίας σε διαγωνισμούς με ατομική ευθύνη. Γι’ αυτό είμαστε ενάντια και στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Το εκπαιδευτικό κίνημα διεκδικεί και υπερασπίζεται το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία για όλες/ους τις/ους εκπαιδευτικούς, για όλους τους εργαζόμενους. Υπερασπίζεται το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.

Ο αγώνας μας παραμένει ανυποχώρητος! Αρνούμαστε να μετρήσουμε τις ζωές μας με ακαδημαϊκά κριτήρια ταξικού χαρακτήρα, αρνούμαστε την απαξίωση των πτυχίων και της προϋπηρεσίας μας. Αρνούμαστε να στραφούμε στον ανταγωνισμό, την ανθρωποφαγία και να αποδεχτούμε τον ΟΑΕΔ ως μελλοντικό εργοδότη μας! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων μας στην σταθερή και μόνιμη εργασία με αξιοπρέπεια και δικαιώματα!

Απαιτούμε:

  • Ούτε σκέψη για διαγωνισμό ΑΣΕΠ και συνεντεύξεις. Κατάργηση του ν. 4589/19 του προσοντολογίου και του ν. 4692/20 Κεραμέως.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.
  • Δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε υπάρχουσα ειδικότητα σε όλα τα σχολεία. Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών με διορισμούς.
  • Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Πλήρη εξίσωση προς τα πάνω των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων. Πλήρη προστασία της μητρότητας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το