Πολύ μαζική και δυναμική η συγκέντρωση και η πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία σήμερα στην Αθήνα, ένα χρόνο από τον πόλεμο γενοκτονίας που εξαπέλυσε το φασιστικό κράτος του Ισραήλ ενάντια στην Παλαιστίνη.

Στη διαδήλωση καλούσαν η Παλαιστινιακή Παροικία, φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικαλιστικά σωματεία, αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες. Στα καλέσματα αυτά ανταποκρίθηκαν χιλιάδες κόσμου για να εκφράσουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον αδούλωτο λαό της Παλαιστίνης αλλά και τον δοκιμαζόμενο του Λιβάνου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω στις 2:00 το μεσημέρι στο πάρκο Ελευθερίας και μετά από σύντομες ομιλίες, πορεύτηκαν προς την πρεσβεία του Ισραήλ. Κυρίαρχα ήταν τα συνθήματα «Νίκη στην Ιντιφάντα – Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη», ενώ το πλήθος των διαδηλωτών έφτασε στην ισραηλινή πρεσβεία, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Στη συγκέντρωση και την πορεία καλούσε και πήρε μέρος και το Μ-Λ ΚΚΕ με δικό του πανό και ένα ιδιαίτερα μαζικό και δυναμικό μπλοκ. Πίσω από το κομματικό πανό βρέθηκαν πολλοί σύντροφοι που φώναζαν συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της πορείας μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ, αλλά και στη συνέχεια μέχρι το σταθμό της Πανόρμου όπου και διαλύθηκε η πορεία.

Βασικά συνθήματα, εκτός από αυτά που φώναζε όλος ο κόσμος ήταν «Το κράτος του Ισραήλ δολοφονεί παιδιά – Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», «Στο Λίβανο, στη Γάζα, στη Μέση ανατολή μ’ αγώνες θα νικήσουνε και πάλι οι λαοί», «Τρομοκράτες είναι οι σιωνιστές και όχι της Αντίστασης οι αγωνιστές», «Ούτε μέτρο γης, ούτε και νερό, καμία διευκόλυνση στον ιμπεριαλισμό», «Σιωνιστές μαντρόσκυλα των ιμπεριαλιστών, απάντηση θα δώσει η πάλη των λαών», «Έξω από το Λίβανο φασίστες τρομοκράτες, οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες».

Τα συνθήματα αυτά, αλλά και ο δυναμισμός και ο μαχητικός παλμός του μπλοκ οδήγησαν πολλούς διαδηλωτές να συσπειρωθούν πίσω από το κομματικό πανό με αποτέλεσμα να αυξάνεται σταδιακά η μαζικότητα και η μαχητικότητα του μπλοκ.

Αυτή τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα δεν κατάφερε να την κάμψει ούτε η καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε στη διάρκεια της πορείας. Αντίθετα, αυξήθηκε ο παλμός και η ένταση των συνθημάτων, καθώς οι σύντροφοι και οι συναγωνιστές εκφράζανε την πίστη τους στο δίκιο του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και στη νίκη της Αντίστασης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το